„Din păcate, după 25 de ani de reforme și miliarde de euro investiți, dezvoltarea sustenabilă întârzie să apară în agricultura și satul românesc. Modernizarea agriculturii și reformarea sa ca motor de creștere economică sunt esențiale. Pentru aceasta avem nevoie de inițiativă privată, de mici industrii și ferme familiale, de modernizare tehnologică și infrastructură adecvate„, a transmis șeful statului, într-un mesaj cu ocazia aniversării a 145 de ani de la înființarea Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară din Cluj-Napoca, care a fost prezentat joi de consilierul de stat Ligia Deca.
Citeşte şi: Klaus Iohannis: Faptul că RUSIA s-a angajat militar în Siria complică situaţia
El a subliniat că Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară din Cluj-Napoca poate avea un impact social semnificativ asupra evoluției sectorului agricol, atât la nivel național, cât și regional, prin pregătirea profesioniștilor, scrie Agerpres.
Potrivit președintelui Iohannis, infrastructura pentru învățământ superior și practică profesională de excepție a universității asigură cu succes baza materială pentru integrarea în piața forței de muncă.
„În calitate de continuatori ai Școlii Superioare de Agricultură din Cluj, fondată în octombrie 1869, aveți o tradiție care inspiră și care vă responsabilizează deopotrivă. Rezultatele de excepție obținute de-a lungul anilor de profesorii, cercetătorii și absolvenții Universității sunt dovada importanței pe care o acordați zonei de cercetare-inovare, un pilon al activității dumneavoastră și, în opinia mea, un pilon în dezvoltarea României puternice”, a afirmat șeful statului.
El s-a arătat convins că în cadrul comunității academice va găsi parteneri de încredere în ceea ce privește consultarea publică pe tema Educației.
CITEŞTE ŞI KLAUS IOHANNIS: Nu am nimic a-mi REPROŞA. Corupţia trebuie şi este combătută, avem rezultate VIDEO
„Avem nevoie de o viziune modernă, cu obiective clare, cuantificabile și pe termen lung, de măsuri concrete și de un cadru normativ stabil, bazat pe principii agreate și susținute de toți cei implicați în sistemul de învățământ, dar și de întreaga societate. Această nouă viziune trebuie corelată cu prioritățile pe termen lung ale României, iar relansarea sectorului agricol și specializarea inteligentă în domeniile conexe sunt esențiale pentru acest deziderat”, a completat președintele Iohannis.