Ion Ţiriac îl apără pe proprietarul abatorului din Germania şi arată statele de plată: „Românii câştigă şi 3.000 de euro pe lună”

Ion Țiriac sare în apărarea prietenului său, magnatul neamț Clemens Tönnies, proprietarul abatorului acuzat că, din cuza condițiilor precare de muncă și de cazare, a favorizat apariția unui focar COVID-19 în apropiere de Dortmund.                         Ion Țiriac sare în apărarea prietenului său, magnatul neamț Clemens Tönnies, proprietarul imensului abator acuzat că, din cauza condițiilor precare de muncă și de cazare, a favorizat apariția unui focar COVID-19 în apropiere de Dortmund. Ion Țiriac sare în apărarea prietenului său, magnatul neamț Clemens Tönnies, proprietarul imensului abator acuzat că, din cauza condițiilor precare de muncă și de cazare, a favorizat apariția unui focar COVID-19 în apropiere de Dortmund. Citeşte întreaga ştire: Țiriac arată statele de plată anonimizate din abatorul cu 1.000 de români infectați: ”Românii câștigă și 3.000 de euro pe lună, nu așa arată sclavagismul!”

RomaniaTV.net
27 iun. 2020, 11:22
Ion Ţiriac îl apără pe proprietarul abatorului din Germania şi arată statele de plată: „Românii câştigă şi 3.000 de euro pe lună”

Uitați, eu am statele de plată, fără nume și date, bineînțeles, ale mai multor muncitori români de acolo. Neamțul îi respectă pe oamenii săi, eu rar am văzut un om atât de serios.

E corect ca publicul să știe niște lucruri. Știți că eu nu apar în presă cu declarații, nici nu mă interesează declarațiile mele, însă aș vrea să auzim faptele așa cum sunt, că, la greu, toată lumea se pornește pe cei care au probleme, cum i se întâmplă neamțului ăstuia acum„, a declarat Ion Ţiriac pentru Libertatea.ro.

Ion Țiriac spune că ”Tönnies mi-a explicat de multă vreme sistemul de la ei”. Proprietarul fabricii nu angajează el muncitorii, ci apelează la firme intermediare.

Citeşte şi: Mărturia unui fost muncitor la abatorul german cu 1000 de români infectaţi cu COVID: „Îmi auzeam colegii plângând de durere”

El e afectat acum, e supărat, normal că nu e bine cu ce se întâmplă pentru că ține cu adevărat la oamenii lui. Pentru Clemens, eu bag mâna în foc! Rețineți: la el, românii câștigă și 3.000 de euro pe lună, nu așa arată sclavagismul!

Eu văd că românii au probleme uneori la muncă în Europa. Și nu-mi convine treaba asta. Când caut un expat director pe la firmele mele, la, să zicem, sute de mii de euro pe an, greu găsesc unul bun. Românii, din păcate, au alt tratament. Dar sclavagism nu e acolo, la abator, ci când trimitem oamenii să scoată, cum îi zice, prazul ăla din pământ”, mai spune Ion Țiriac.