Joe Biden: „Sunt gata să vorbesc cu Putin! Există o singură modalitate raţională de a pune capăt războiului din Ucraina!”

Preşedintele SUA, Joe Biden, s-a arătat dispus să reia dialogul cu omologul său rus, Vladimir Putin, dacă acesta îşi va manifesta dorinţa de a înceta războiul din Ucraina.

02 dec. 2022, 10:39
Joe Biden: „Sunt gata să vorbesc cu Putin! Există o singură modalitate raţională de a pune capăt războiului din Ucraina!”

Joe Biden a declarat joi, după întâlnirea cu preşedintele Emmanuel Macron, că acţiunile lui Vladimir Putin în Ucraina ţin de domeniul patologicului şi a spus că nu are de gând să ia legătura cu liderul rus decât dacă acesta vrea să pună capăt războiului, potrivit CNN.

„Sunt gata să vorbesc cu Putin în cazul în care caută o modalitate de a pune capăt războiului. Nu a făcut-o încă. Există o singură modalitate raţională de a pune capăt războiului din Ucraina – ca Putin să se retragă din ţară”, a declarat preşedintele SUA în cadrul unei conferinţe de presă comune cu Emmanuel Macron, aflat în vizită la Washington.

Citiți și: VIDEO: Antony Blinken, omul lui Joe Biden, laudă parteneriatul cu țara noastră: „SUA nu au aliat mai bun ca România” 

De asemenea, președintele american a vorbit despre atrocitățile comise de Putin în Ucraina.

„Dar se pare că nu are de gând să facă acest lucru. Plăteşte un preţ foarte mare pentru că eşuează, dar el provoacă un carnaj incredibil, incredibil asupra populaţiei civile din Ucraina. Bombardează grădiniţe, spitale, case de copii. Este dezgustător ceea ce face”, a adăugat Biden.

La rândul său, preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, a spus că vrea să vorbească cu Putin în următoarele zile pentru a primi asigurări de securitate în ceea ce priveşte centrala atomică de la Zaporojie, potritivit digi24.ro

„Am vrut să fac mai întâi vizita de stat şi să am o discuţie aprofundată cu preşedintele Biden şi cu echipele noastre împreună”, a declarat preşedintele Macron pentru ABC, indicând că va vorbi cu preşedintele rus „în zilele următoare”. „Este posibil să se revină la masa discuţiilor şi să se negocieze ceva? Cred că este încă posibil”, a afirmat şeful statului francez.

Ultima întâlnire oficială dintre Emmanuel Macron şi Vladimir Putin datează din 11 septembrie.

Citiți și: Joe Biden și Partidul Democrat, cu spatele la zid. Liderii din UE acuză SUA că face profit pe spatele Europei, prin intermediul războiului din Ucraina. Schimbare la 180 de grade