Nicuşor Maldea a fost prezentat, vineri, în faţa magistraţilor Curţii de Apel Bucureşti cu propunere de arestare preventivă. Decizia instanţei poate fi contestată la Înalta Curte. Judecătorul de la Tribunalul Caraş Severin a fost audiat, miercuri şi joi, de procurorii DIICOT în dosarul în care este suspectat că a primit 80.000 de euro pentru a admite cererile de intrare în faliment formulate de două societăţi comerciale.
Acesta a declarat că acuzaţiile aduse asupra sa nu sunt adevărate. Când s-a prezentat în faţa instanţei, acesta a oferit o declaraţie jurnaliştilor, arătând că a venit pregătit pentru o decizie nefavorabilă, având asupra sa cele necesare arestului preventiv.
„Am o revistă, periuţa de dinti. A trebuit să stau la hotel şi a trebuit să cumpăr chestiile astea„, a declarat Maldea.
Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii a încuviinţat cererea procurorilor DIICOT pentru arestarea preventivă a judecătorului Nicuşor Maldea. Judecătorul a declarat, miercuri, după ce a fost audiat, că dacă i s-a permis să plece, înseamnă că nu sunt adevărate acuzaţiile.
Citeşte şi Judecătorul acuzat că a luat mită 80.000 de euro, propus pentru arestare preventivă
„Am dat declaraţii în faţa Parchetului, nu vă pot spune mai mult, dar domnul procuror de caz a considerat că pot să plec. Am în continuare calitate de suspect, dar atât„, a spus judecătorul Nicuşor Maldea.
Anchetatorii au reţinut patru lichidatori judiciari şi au cerut, la Curtea de Apel Bucureşti, arestarea preventivă a acestora. Instanţa a decis, joi, ca lichidatorii Ion I. Tudor, Ion M. Tudor, Loredana Berar şi Călin Oancea să fie arestaţi pentru 30 de zile. Decizia dată de magistraţii Curţii de Apel Bucureşti nu este definitivă. Totodată, procurorii DIICOT au luat măsura controlului judiciar faţă de alte patru persoane, complici în acest dosar, au mai arătat sursele citate. Procurorii DIICOT fac cercetări în acest dosar faţă de un grup infracţional suspectat de evaziune fiscală, spălare de bani, bancrută frauduloasă, luare de mită, abuz în serviciu şi fals intelectual.
Potrivit anchetatorilor, grupul a fost constituit în 2009, de lichidatorul judiciar Ion Tudor, iar gruparea a fost sprijinită şi de judecătorul Nicuşor Maldea, de la Secţia a II-a Civilă, de Contencios administrativ şi fiscal, care avea spre soluţionare dosare privind insolvenţa unor societăţi comerciale. Judecătorul Nicuşor Maldea este suspectat că a cerut şi primit în total 80.000 euro, pentru a admite cererile de intrare în faliment a unor societăţi.
După intrarea în faliment, unul dintre membrii grupului infracţional, lichidator judiciar, a vândut bunurilor societăţilor în faliment, la preţuri subevaluate, către alte firme controlate de membrii grupului. Ulterior, aceste societăţi au vândut bunurile către alte persoane, la o valoare mult mare, susţin procurorii.