Klaus Iohannis: „Alocaţiile nu se vor mări acum. Guvernul va găsi resursele în câteva luni”

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat dublarea alocaţiilor, dar a recunoscut că legea nu se va aplica din ianuarie, ci termenul va fi prorogat de Guvern.

15 ian. 2020, 13:56
Klaus Iohannis: „Alocaţiile nu se vor mări acum. Guvernul va găsi resursele în câteva luni”

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, marţi, Legea privind dublarea alocaţiilor pentru copii, dar a anunţat miercuri că legea nu s eva aplică de acum.  „Guvernul îşi face ultimele calculce, dar vreau să subliniez o cheitune foarte importantă pentru că am observat câteva interpretări neconforme în diferite luări de poziţii. Şi eu, şi Guvernul ne dorim creşterea alocaţiilor pentru copii. Partea mea a fost de a analiza legea şi de a decide promulgarea sau nu. Legea este în regulă, drept pentru care am promulgat-o. Guvernul îşi doreşte creşterea alocaţiilor. Problema care trebuie acum rezolvată este una care ţine de bugetul naţional, aprobat înainte de legea care măreşte alocaţiilor. Guvernul va găsi soluţia cea mai bună. Probabil nu se poate aplica imediat, dar în câteva luni de zile Guvernul va găsi resursele.Dacă se taie pensiile speciale va apărea disponibil un buget care poate fi de exemplu folosit pentru alocaţii, dar acesta este un calcul pe care trebuie să îl facă Guvernul.”, declarat Klaus Iohannis.

Ministrul Muncii Violeta Alexandru a precizat că Guvernul îşi doreşte creşterea alocaţiilor şi că soluţia ar fi ca resursele financiare să fie asigurate la rectificarea bugetară din iulie.

Ulterior, după o întâlnire cu preşedintele, premierul Ludovic Orban a declarat că cel mai probabil soluţia va fi aceea de a proroga termenul de intrare în vigoare a legii până când vor putea fi asigurate asigura resurse financiare în bugetul de stat.

Când vor fi dublate alocaţiile pentru copii. Guvernul a făcut anunţul după ce Klaus Iohannis a promulgat legea