Pe pavajul din fața sediului Electronic Arts România, compania care a lucrat la dezvoltarea FIFA 18, pot vedea o spectaculoasă pictură 3D pe asfalt realizată de pictorul Daniel Relenschi. Timpul de lucru al lucrării a fost de 9 zile, cu peste 10 ore de lucru pe zi, luând atât efort fizic cât și concentrare pentru ca pictura să ajungă la forma finală.
Lucrarea ne prezintă un crater în care se vede Arena Națională pe care pot fi văzute logo-urile FIFA 18 și cel al Electronic Arts România. FIFA sparge bariere pentru că în sfârșit echipa de fotbal a României este prezentă oficial în jocul FIFA, eveniment mult așteptat pentru că jocul este în proporție mare dezvoltat în România și nu putea fi reprezentat mai bine decât printr-o pictură 3D marca Daniel Relenschi.
”Vernisarea a fost un succes, lucrarea fiind abordată de nenumărați fani ai jocului FIFA care au făcut fotografii împreună cu aceasta. Vremea de asemenea a ținut cu noi, creând o atmosferă plăcută, perfectă pentru un astfel de eveniment. Lucrarea se adresează mai ales iubitorilor de fotbal și al jocului FIFA. Aceasta fost creată cu ocazia lansării în România a jocului FIFA 18. Tot procesul de realizare al lucrării a fost ca un vis din care a rezultat această pictură care sper să încânte ochiul și nu numai.”
Născut și crescut într-o familie de artiști, Daniel Relenschi este primul pictor 3D din România. Urmând pașii mamei sale, a descoperit pasiunea pentru pictură de când avea 3 ani.
Încă din perioada liceului, studiind design-ul vestimentar, a început să lucreze ca designer de manufactură în Botoșani, orașul său natal. Acesta a fost doar începutul unui drum plin de colaborări cu designeri celebri din România.
Pe lângă activitatea de designer, picturile sale sunt apreciate la nivel internațional, fiind expuse nu numai în România, dar și în Germania, spre exemplu, la Castelul Neuburg an der Kammel.
După ce a realizat în 2011 o pictură 3D pe asfalt, Daniel a devenit primul pictor 3D din România, utilizând tehnica unui singur punct de percepție, tehnică pe care a adus-o ulterior și pe pânză și sticlă.