Au fost 97 voturi „pentru”, trei voturi „impotriva” si patru abtineri. Legea nu a fost modificata in circuitul parlamentar ca urmare a cererii de reexaminare, ci respinsa in forma in care a fost trimisa la promulgare, potrivit hotnews.ro.
Seful statului arata in cererea sa din 9 ianuarie anul acesta ca „jurisprudenta europeana a stabilit fara echivoc caracterul exhaustiv al normelor (…) in ceea ce priveste publicitatea la medicamente si, prin urmare, in aceasta materie statele membre nu pot adopta norme mai restrictive si nici norme cu un continut diferit”.
Plenul Senatului a aprobat, in 14 decembrie, un proiect de modificare a legii publicitatii si legii audiovizualului prin care se interzic reclamele radio si TV pentru medicamente. Senatul a fost camera decizionala, dupa ce Camera Deputatilor a adoptat-o tacit, iar legea a fost trimisa spre promulgare presedintelui Klaus Iohannis.
Intrarea in vigoare a proiectului ar fi o lovitura dura pentru media, deoarece ar duce la diminuarea semnificativa a bugetului de publicitate rulat in prezent de mass-media. Potrivit unor estimari consultate de HotNews.ro, legea ar face sa dispara un procent foarte mare, de 15-20%, din volumul de publicitate TV.