Rețeta de raci de post, specialitatea primarului Craiovei. Lia Olguța Matei a dezvăluit rețeta pe care familia sa o adoră

Primarul Craiovei a dezvăluit cum sărbătorește Ziua Națională în familie și a vorbit despre târgul superb de Crăciun organizat în orașul pe care îl administrează. Vezi mai jos rețeta unui preparat pe care sigur îl vei găti și tu!

01 dec. 2023, 09:21
Rețeta de raci de post, specialitatea primarului Craiovei. Lia Olguța Matei a dezvăluit rețeta pe care familia sa o adoră

Într-un interviu, Lia Olguța Vasilescu le-a dezvăluit românilor pasionați de gastronomie rețeta ideală pentru masa de 1 Decembrie.

Te-ar putea interesa și Câți bani trebuie să scoți din buzunar pentru un pahar de vin fiert la Târgul de Crăciun din Craiova. Prețuri mai mari decât anul trecut

Lia Olguța Vasilescu a spus și că dragostea de țară îi unește pe români. Primarul Craiovei a vorbit despre Ziua Națională și despre tradițiile păstrate de familia sa.

Primarul Craiovei mers împreună cu Mirela Voicu la o plimbare prin Târgul de Crăciun din Craiova, unul dintre cele mai frumoase de la noi din țară.

Pentru aceasta, ziua de 1 Decembrie este foarte importantă pentru toată familia ei, motiv pentru care au anumite tradiții pe care le respectă necontenit.

„De 1 Decembrie mergem la mama. Din păcate, tata nu mai este cu noi anul acesta. Și stăm cu ea, împreună cu sora mea, cu nepoata. Deci practic o familie lărgită. Fiind și perioada postului, noi mâncăm raci de post, nu știu dacă știți cum sunt. Este o specialitate oltenească, pe care o știm de la bunicii noștri, care au crescut pe Dunăre și care este făcută din ciuști, le zicem noi, de fapt niște ardei iuți groși, din aceea care se atârnă la uscat.

După ce se usucă, sunt umpluți cu aceeași umplutură care se bagă sarmale, dar fără carne și cu foarte multă ceapă prăjită. Sunt extraordinar de buni. Se fierb la cuptor, exact ca și sarmalele, dar sunt foarte, foarte buni. Vă recomand”, a spus Lia Olguța Vasilescu, potrivit Antena3 CNN.

„Și cam ce face toată lumea. La târg mâncăm, ne plimbăm, ne dăm cu roata. Anul acesta avem cea mai mare roată din România, care are 40 de metri înălțime și e punctul de atracție.

Bineînțeles că ne plimbăm, ei mănâncă pentru că nu sunt la regim și nici nu țin postul. Mănâncă tot felul de bunătăți din Târgul de Crăciun, pentru că anul acesta avem 70 de comercianți care au venit din toată țara.

Eu țin postul. Cred că este util ca măcar de două ori pe an să ne purificăm”, a continuat primarul Craiovei.

Primarul Craiovei: ”Este o sărbătoare foarte importantă”

Printre altele, primarul Craiovei a vorbit și despre faptul că an de an, în familia sa, această sărbătoare a fost respectată cum se cuvine.

Citește și Târgurile de Crăciun din Sibiu şi Craiova și-au deschis porțile. Chiar dacă a plouat, sute de oameni cuprinși de magia sărbătorilor au venit să se bucure de iluminatul festiv

„Pot să spun că toată adolescența și tinerețea mea am sărbătorit Ziua Națională într-un cadru festiv, adică am participat la toate paradele militare, am participat la toate aceste sărbători care se organizează de către municipalități și anul acesta nu va face excepție, așa cum n-a făcut nici anul trecut. Pentru mine, Ziua Națională este o sărbătoare foarte importantă”,  a mai spus Lia Olguța Vasilescu.