Pe teritoriul SUA, companiile din domeniul tehnologiei domină rezultatele analizei, primele zece companii din clasament operând în acest sector. Pe primul loc se situează compania Google, a cărei poziţie de cea mai profitabilă companie la nivel mondial a contribuit astfel la clasarea în topul dorinţelor celor mai mulţi utilizatori LinkedIn. Motivul principal pentru care Google a fost ales de atât de mulţi utilizatori LinkedIn este reprezentat de numeroasele bonificaţii pe care angajaţii gigantului IT le primesc, indică reţeaua de socializare. Google arată generozitate faţă de cei 60.000 de angajaţi ai săi pe care îi răsfaţă la locul de muncă, oferindu-le, printre altele, chiar şi şedinţe de mesaj. Google nu se opreşte însă aici, compania oferind-le angajaţilor până şi beneficii după moarte, aşa cum susţine şeful de resurse umane Laszlo Bock, conform LinkedIn. ‘Compania este obsedată de fericirea angajaţilor săi, studiind cu rigurozitate cum să construiască cele mai bune echipe’, se mai arată în studiul realizat de LinkedIn.
Compania Salesforce, care oferă servicii de stocare în mediul cloud, le asigură angajaţilor săi camere de meditaţie la fiecare etaj al sediului său din San Francisco. Salesforce ocupă poziţia a doua în clasament, fiind urmată de Facebook, Apple şi Amazon în topul cinci.
Uber se află pe locul şase, iar compania Microsoft, care deţine în prezent reţeaua LinkedIn, este pe locul şapte. Cei de la LinkedIn au indicat că analiza pentru realizarea acestui top a fost realizată înainte de efectuarea tranzacţiei prin care platforma de socializare în domeniul carierei a fost cumpărată de Microsoft pentru suma de 26 de miliarde de dolari. Compania Tesla a miliardarului Elon Musk se află pe locul opt, Twitter pe locul nouă şi Airbnb pe locul zece. ”Companiile din domeniul tehnologiei strâng mai puţin de zece la sută din produsul intern brut al SUA, însă din totalul companiilor aflate în top 40 al celor mai râvniţi angajatori de pe LinkedIn circa 45% sunt din domeniul tehnologiei”, apreciază Suzy Welch editorialistă pentru reţeaua LinkedIn.
Au fost realizate de asemenea clasamente cu cei mai râvniţi angajatori şi pentru Marea Britanie, Australia, Brazilia, Franţa, India. Cei de la LinkedIn menţionează că metodologia folosită a inclus numărul aplicaţiilor şi al vizualizărilor privind anunţurile de locuri de muncă postate pe platformă, interacţiunile între cei care nu au un loc de muncă şi angajaţii companiilor, precum şi valorile de păstrare a angajaţilor.