TSKA 1848 Sofia – FCSB 0-1. Victorie importantă pentru echipa lui Becali în Conference League

Preliminarii Conference League: FCSB a obţinut o victorie în meciul tur cu ŢSKA 1948 Sofia, în deplasare, scor 1-0. Partida, întreruptă câteva minute din cauza nocturnei

26 iul. 2023, 20:30
TSKA 1848 Sofia – FCSB 0-1. Victorie importantă pentru echipa lui Becali în Conference League
LIVE VIDEO TSKA 1848 Sofia - FCSB STREAMING ONLINE în Conference League. Gigi Becali a decis primul "11": surprize în echipa de start

UPDATE: Formaţia FCSB a învins, miercuri seară, în deplasare, cu scorul de 1-0 (1-0)., echipa ŢSKA 1948 Sofia, într-un meci din prima manşă a turului doi preliminar al Conference League. Golul a fost marcat de Coman, în minutul 28.

La scurt timp după minutul 70, jocul a fost întrerupt din cauza nocturnei, care nu oferea o vizibilitate optimă, având câteva becuri afectate de o furtună. Partida s-a reluat după câteva minute.

LIVE VIDEO TSKA 1848 Sofia – FCSB STREAMING ONLINE. Confruntarea din prima manșă a turului doi preliminar din Conference League va avea loc pe Stadionul Vasil Levski din Sofia, care are o capacitate de 43.230 de locuri. Totuși, cu o zi înaintea partidei, bulgarii nu au vândut decât 500 de bilete! Ambele echipe au înregistrat victorii în debutul campionatului. TSKA 1948 Sofia le-a învins pe Levski (2-1) și Pirin Blagoevgrad (3-0), iar FCSB a trecut de FCU Craiova 1948 (3-1) și Dinamo (2-1).

LIVE VIDEO aici

0-1, Coman deschide scorul la Sofia

CSKA 1948 Sofia – FCSB, echipe de start
CSKA 1948:  Naumov – Gurishta, Petrov, Heliton, Orachev – Daskalov, Tsenov – Rusev, Stoichkov, Pedrinho – Kjartansson
REZERVE: Madzharov, Ganev, Thalis, Karagaren, Wankewai, Vutov, Viyahki, Rapnouil, Umarboev, Nguinda, Kirilov
ABSENȚI: Johnathan, Serdyuk, Piscevici (accidentați)
ANTRENOR: Atanas Ribarski

FCSB: Târnovanu – Ov. Popescu, Dawa, Haruț, Radunovic – Băluță, Șut, Olaru – Cordea, Compagno, Fl. Coman
REZERVE: Vlad, Crețu, Panțîru, Oct. Popescu, Miculescu, Lixandru, Edjouma, V. Gheorghe, Pantea, Radaslevescu
ABSENT: Djokovic (suspendat)
ANTRENOR: Elias Charalambous

TSKA 1948 Sofia este o echipă înființată recent, în 2016, de către unii suporteri ai echipei legendare a Bulgariei, în timp ce TSKA Sofia este continuatoarea echipei istorice, club care a falimentat în 2016. Grisha Ganchev, patronul lui Litex Lovech, a cumpărat clubul din Sofia şi l-a înscris în prima ligă în locul echipei sale. La doi ani distanță, actuala TSKA Sofia a cumpărat marca istorică și a devenit, legal, continuatoarea echipei legendare, dar facțiunea dură a suporterilor a rămas lângă clubul pe care l-au înființat, TSKA 1948 Sofia.

Antrenorul lui TSKA 1948 Sofia nu se teme de FCSB

Antrenorul lui CSKA 1948 Sofia, Atatnas Ribarski, a mărturisit că o cunoaşte foarte bine pe FCSB. Tehnicianul nu se teme de formaţia antrenată de Elias Charalambous. „Un meci mult așteptat și meritat cu vârf și îndesat de echipa noastră. Ne concentrăm la el, ne așteptăm la un duel foarte dinamic și sper că vom arăta bine din primul minut. Am ajuns să ne cunoaștem adversarul, știm la ce să ne așteptăm și vom contracara. Pentru băieți, acest meci înseamnă o provocare și o răsplată a muncii lor. Mai presus de toate, vreau să văd în ei dorință. Am urmărit-o pe FCSB în detaliu, jucătorii lor de atac mi-au făcut o impresie foarte bună. Punctele lor forte sunt că fac pressing sus și mențin un ritm alert în jumătatea adversarului”, a declarat Atatnas Ribarski.

Citeşte şi: Ghinion pentru FCSB la tragerea la sorţi pentru turul trei preliminar din Conference League. Adversari modeşti pentru Farul, Sepsi şi CFR Cluj

Ce spune Elias Charalambous: „Ținta noastră este să câștigăm mereu, nu jucăm la egal”

„Am venit pregătiți aici. Înfruntăm o echipă foarte bună, am analizat-o, au jucători de calitate. Am văzut o echipă organizată. Dar trebuie să ne facem noi treaba, în primul rând. Cel mai important e cum ne vom prezenta la meci. I-am urmărit în partidele de pregătire, cu Aris și cu Panathinaikos. Apoi i-am văzut și în ultimul meci de campionat. Sunt o echipă organizată. Trebuie să dictăm ritmul jocului, echipa se află într-un moment psihologic bun. O respectăm pe TSKA, dar am încredere în jucătorii mei. Ținta noastră este să câștigăm mereu, nu jucăm la egal. Am spus-o de când am venit aici. Nu am nicio idee despre declarația patronului și nu cred că a făcut această declarație. Pe de altă parte, este un om respectat. În multe țări din Europa se știe că a ajutat mulți oameni”, a spus Elias Charalambous, antrenorul lui FCSB.

„Sunt reguli în fotbal, pe care trebuie să le respectăm. Djokovic este suspendat, dar avem mulți jucători de calitate în echipă. Cu siguranță, vrem să fie toți jucătorii disponibili, dar avem un lot numeros și sunt sigur că înlocuitorul lui Djokovic va face o treabă bună. La fiecare meci, trebuie să alegem doar 11 jucători. Trebuie să luăm decizii, sunt foarte fericit cu lotul pe care îl am la dispoziție. La sfârșitul meciului cu Dinamo, am spus că sunt lucruri de îmbunătățit. Dar e început de sezon, iar în prima repriză cu Dinamo am făcut un presing foarte bun. Sunt lucruri normale, care se vor regla pe parcurs”, a mai spus Elias Charalambous.

„Avem un meci dificil cu o echipă care joacă un fotbal direct, sănătos. Facem tot posibilul pentru a câștiga sau pentru a obține un rezultat favorabil înaintea manșei de la București. E cel mai important meci al sezonului până acum. Trebuie să facem 90 de minute bune, nu doar 60 de minute. Defensiv trebuie să fim perfecți”, a spus şi Risto Radunovic, fundașul stânga de la FCSB.

LIVE Echipele probabile

TSKA 1948 Sofia: Naumov – Gurishta, Petrov, Helinton, Orachev – Stoichkov, Daskalov – Karagaren, Umarbaev, Kirilov – Kjartansson. Antrenor: Atanas Ribarski.

FCSB: Târnovanu – Pantea, Dawa, Haruț, Radunovic – Edjouma, Șut, Olaru – Băluță, Compagno, Coman. Antrenor: Elias Charalambous.