Nuntă regală la Sinaia. Nicolae, nepotul Regelui Mihai, s-a cununat religios cu Alina Binder. PRIMELE IMAGINI

Nicolae Medforth-Mills (33 de ani), nepotul Regelui Mihai şi fost Principe al României, şi s-a cununat religios cu Alina-Maria Binder (30 de ani) la Biserica "Sfântul Ilie" din Sinaia. Ceremonia este urmată de o recepţie la Cazinoul din Sinaia. Nepotul Regelui Mihai şi partenera sa, Alina Maria Binder, au alături 200 de apropiaţi din România, dar şi din străinătate, mai puţin pe cei din familia Regală a României, care au declinat invitaţia. Nici măcar mama fostului principe nu a participat la fericitul eveniment.
Romania TV
30 sept. 2018, 05:59
Nuntă regală la Sinaia. Nicolae, nepotul Regelui Mihai, s-a cununat religios cu Alina Binder. PRIMELE IMAGINI

Nicolae şi aleasa sa, Alina, au ajuns la biserică. Mirii au ales să vină împreună în maşină şi să coboare din maşină la intrarea în curtea bisericii, unde au fost întâmpinaţi de mulţime. 

Cununia religioasă a început cu puţin după ora 14.30. La ceremonie participă capete regale din 13 ţări. Cununia religioasă a avut loc la Biserica Sf. Ilie din Sinaia, situată la intrarea în staţiune, iar un sobor de preoţi împreună cu IPS Calinic al Argeşului şi Muscelului au săvârşit Sfânta Taină a Cununiei. Publicul nu a avut acces în biserică în timpul cununiei, însă slujba a putut fi văzută pe un ecran amplasat în afara bisericii.

Nunta fostului Principe Nicolae cu Alina Binder. Cine sunt naşii cuplului

Naşii cuplului sunt Liviu şi Simona Popescu, Constantin Filitti şi Alexandra Butculescu-Filitti. Cavaleri sunt Mihai Binder, fratele Alinei, Andrew Griffiths din Marea Britanie, Charles-Antoine Uyttenhove din Belgia, Bejan Alizaddeh şi James Dalzell din Marea Britanie, Bogdan Macarie. Domnişoarele de onoare au fost Elizabeta-Karina de Roumanie, Mihaela Şerban, Raluca Tilea, Yvonne Persic, Denisa Fătuşan şi Ana Burcea.

Tort de poveste la nunta Principelui Nicolae. Cu ce se vor îndulci invitaţii

După cununia religioasă, nepotul Regelui Mihai şi soţia sa au plecat într-o caleaşcă, pe Bulevardul Republicii şi pe Bulevardul Carol I, spre Cazinoul din Sinaia, acolo unde va avea loc recepţia şi din al cărui balcon vor saluta publicul. Pe traseu, mirii au fost însoţiţi de Junii Braşovului, de grupuri folclorice din Bucovina şi din alte ţinuturi străvechi româneşti.

La ora 16.35, prinţul Nicolae şi mireasa lui, Alina, au salutat invitaţii din balconul Cazinoului din Sinaia.

 

Nunta regală de la Sinaia. Cum arată a doua rochie a miresei Principelui Nicolae. O va îmbrăca la recepţia de la Cazinoul din Sinaia

Recepţia propriu-zisă a început la ora 18, fiind găzduită în Sala Oglinzilor. Ţinuta obligatorie este specificată pe invitaţia de nuntă. Doamnele poartă rochie de de zi şi obligatoriu pălărie, iar domnii poartă uniformă sau costum de zi.

 

Printre invitaţi se numeră Alteţa Sa Prinţesa Eleonore of Schaumburg-Lippe (stră-stră-nepoata Regelui Frederick al VIII-lea al Danmarcei), prinţul Grigore Ghyka, contele Hubertus Droste zu Vischering von Nesselrode-Reichenstein, contele Elemer Jankovich-Besan, baronul Philip Rinn of Earlston, ÎPS Calinic (delegat de către Patriarhul Daniel), Vlad Oprea, primarul din Sinaia, Elizabeta-Karina de Roumanie, Familia Raţiu-Nicolae, Sasha, Indrei & Pamela Irina Freisacher – din familia Rosetti şi Familia Don Gregor Roy Chowdhury, părintele Iustin de la Mănăstirea Oaşa, Simina Filat – designer, Alex Tudoroiu – Designer, Marsay Alexandra Dulgheru – jucatoare de tenis şi Raul Badiu – pilot de raliu.

Familia Regală a României nu va participa la nunta lui Nicolae

De la nuntă au lipsit membrii Familie legale, inclusiv mama mirelui. Singura care şi-a anunţat prezenţa a fost sora lui Nicolae.

Potrivit unui comunicat de presă al Familiei Regale, în acest weekend, Majestatea Sa Margareta şi Principele Radu se află într-o vizită în oraşele Soultzmatt şi Haguenau din Alsacia, Republica Franceză, la invitaţia oficială a autorităţilor celor două municipalităţi.

„Majestatea Sa Custodele Coroanei se află în Alsacia pentru a onora memoria soldaţilor români ucişi în anii 1917 şi 1918, în lagărul de prizonieri ai armatei germane. De asemenea, Majestatea Sa doreşte să aducă omagiu localităţii Soultzmatt, care a donat Guvernului României, în anul 1919, locul pe care fusese aşezat lagărul, pentru a fi transformat în cimitir militar românesc. Cimitirul a fost construit în anii 1919-1920 şi a fost onorat cu vizita suveranilor României Mari, Ferdinand I şi Maria, la 9 aprilie 1924”, se arată în comunicat.

Nicolae Medforth-Mills este fiul Principesei Elena a României şi al lui Robin Medforth-Mills. S-a născut pe 1 aprilie 1985, în Meyrin, Elveţia, şi a primit titlul de Principe la împlinirea vârstei de 20 de ani. În data de 1 august 2015, Majestatea Sa Regele Mihai a semnat un document prin care a retras nepotului său titlul de „Principe al României” şi calificativul de „Alteţă Regală”. Nu a fost însă dat un motiv clar, dar s-a lăsat de înţeles că Regele Mihai ar fi luat această decizie deoarece fosta iubită a Prinţului, Nicoleta Cîrjan, a declarat că fetiţa pe care a născut-o la începutul anului 2016 este copilul lui Nicolae. Fostul principe a negat însă acest lucru.

Spynews
Nuntă după nuntă pentru Adrian Minune! După Adriana Simionescu, încă o cununie religioasă are loc în familia lăutarului iubit de toată lumea
Bzi.ro
Cum să scapi nevătămat după o întâlnire cu ursul. Ce greșeli fac turiștii de la noi care merg în drumeții
Fanatik.ro
Țara adorată de români unde rămâi fără permis de conducere instant. Cum acționează poliția rutieră aici
Capital.ro
Cutremur total în Europa. Ungurii au dat cărțile pe față: Va crește radical
Playtech.ro
Cea mai neobișnuită atracție turistică din România. Intri într-o lume fantastică, chiar pe tărâmul vrăjitoarelor
DailyBusiness
Lovitură cruntă! Facturile vor ajunge la sume colosale
Adevarul
Marea provocare a noii magistrale de mare viteză. Cum s-a lucrat la tunelurile feroviare de pe valea Mureșului VIDEO
Spynews
Natura se dezlănțuie! Pe lângă codul roșu de caniculă, meteorologii anunță furtuni puternice cu grindină. Care sunt zonele vizate | FOTO
Spynews
Bianca Drăgușanu, întâlnire de taină cu Gabi Bădălău! Au fost tare apropiați / Video
Evz.ro
Breaking News. Anunțul premierului Marcel Ciolacu despre creșterea taxelor în 2025
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
Mireasa lui Ianis Hagi a luat microfonul de la Pavel Bartoș și a descris în 7 cuvinte ce înseamnă pentru ea nunta cu fiul lui Gică Hagi!
wowbiz.ro
„Am împins-o în râpă ca să mă salvez” Atitudinea șocantă a tânărului cu care Diana Maria era în pădure în ziua în care a fost sfâșiată de urs. Declarațiile lui au scandalizat pe toată lumea
Cancan.ro
Cât a plătit Elena, soția lui Ianis Hagi, pentru rochia de mireasă? Preţ ameţitor pentru ţinuta făcută din dantelă 3D
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Țeapa pe care riscă să o ia românii care merg la mare în Bulgaria! Riscă amenzi usturătoare dacă nu fac acest lucru
Capital.ro
Mașini interzise peste tot în România. Decizia a intrat deja în vigoare azi, la ora 11:00
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. S-a lăsat de bătăi în cușcă pentru a face avere din imaginile cu ea dezbrăcată
stirilekanald.ro
Secretul care îți aduce prețuri mai mici la facturi, dezvăluit Ministrul Energiei! Nu trebuie să faci asta sub nicio formă între orele 18:00 și 21:00
substantial.ro
Marcel Ciolacu deschis la ideea ca Iohannis să fie premier după alegeri
MediaFlux
Cât va fi PENSIA din SEPTEMBRIE! SIMONA BUCURA OPRESCU a ANUNȚAT EXACT
Shtiu.ro
Cum e mai bine să procedăm în zile caniculare? Ținem geamul închis sau deschis?