Mai jos sunt prezentate câteva locuri din Prahova care, după părerea unora, sunt bântuite, scrie observatorulph.ro.
Castelul Iulia Hasdeu din Câmpina- tânăra e auzită cântand noaptea la pian
Poate cel mai cunoscut loc considerat bântuit este Castelul Iulia Hasdeu din Câmpina. Aici se spune că tânăra Iulia, ce a murit la vârsta de 18 ani de tuberculoză, se aude cântând la pian, iar câteva persoane susțin că au văzut-o prin curtea Castelului cu margarete în mână. Ciudățenia vine de la faptul că a doua zi chiar s-au găsit margarete pe jos deși era septembrie.
Citeşte şi Cum îţi detectezi aura şi semnificaţia culorilor sale. De cine să te fereşti
Nu se știe totuși dacă cineva a făcut o glumă sau chiar s-a întâmplat ceva supranatural. În orice caz fenomenele paranormale din jurul castelului au stârnit multe intrigi în ultimii ani și chiar au băgat spaima în câțiva paznici.
Castelul Iulia Hasdeu a fost construit de celebrul intelectual Bogdan Petriceicu Hasdeu, în memoria fiicei sale trecută în neființă în timpul adolescenței. Ambii cu studii superioare în străinătate și considerați genii ai vremii respective, tatăl și fiica au continuat să comunice și după ce Iulia a murit, prin intermediul ședințelor de spiritism. În cadrul acestor ședințe se spune că fata i-a dictat scriitorului planurile pentru castelul pe care l-a construit în memoria ei. În castelul din Câmpina se pot vedea manuscrisele originale din timpul ședințelor de spiritism, scrise în franceză.
Lacul blestemat din Câmpina- apa care cere sufletele bărbaților
Tot la Câmpina există un lac despre care se spune că în adâncuri adăpostește o veche mănăstire sau biserică. Despre lăcașul de cult se crede că s-a scufundat în timpul unei slujbe când oamenii erau înăuntru. Cum, din spusele celor mai bătrâni, era un loc dedicat exclusiv bărbaților, cei care au murit în lac erau în principal bărbați.
Lacul cere în continuare suflete omenești, în ultimele decenii înregistrându-se numeroase sinucideri prin înecare, chiar în lacul respectiv, de la oameni care nu aveau niciun gând negru în perioada dinaintea tragicului eveniment. În ceea ce privește adâncimea lacului, părerile sunt împărțite. În timp ce unii sunt de părere că lacul ar avea 70-80 de metri, alții spun că mai mult de 4-6 metri nu ar avea, ceea ce ar deturna și mitul lăcașului de cult.
Râpa diavolului- bântuită de duhurile rele, îi face pe oameni să își piardă mințile-comuna Cosminele
Un loc greu accesibil din Poiana Trestiei, comuna Cosminele, adăpostește o râpă despre care localnicii spun că ar fi lăcașul unor creaturi supranaturale, cu corp de om și cap de animal. Creaturile, sau duhurile rele ce împânzesc zona îi fac pe cei care ajung acolo și încearcă să tulbure liniștea locului, să își piardă mințile. Nu puțini sunt cei care susțin că au auzit sau văzut lucruri inexplicabile în drumeția lor, iar doi preoți care au încercat să slujească locul, au sfârșit prin a-și pierde mințile.
O creatură ciudată, în chipul unui satir, privea de pe marginea râpei către noi” Poveştile misterioase au atras în zonă şi numeroşi turişti. De altfel, Râpa Diavolului are un site dedicat şi chiar un „cont” pe Facebook, unde sunt organizate excursii la râpă în timpul nopţilor de Sânziene sau vara, când se poate înnopta la cort. Mulţi temerari care au înnoptat lângă râpă şi au relatat în spaţiul virtual experienţele vorbesc despre foşnete şi zgomote ciudate în puterea nopţii sau de faptul că li s-a zgâlţâit cortul în mod inexplicabil.
Grota miresei din Slănic- locul unde o fată s-a aruncat în ziua nunții
Numele acestui obiectiv se trage dintr-o întâmplare tragică, petrecută în preajma formării grotei. O tânără mireasă a fugit atunci la Muntele de Sare și s-a aruncat în gol, pentru că părinții ar fi obligat-o să se căsătorească cu un bărbat pe care nu îl iubea. Tânăra nu a supraviețuit impactului, iar localnicii au numit de atunci locul Grota Miresei.
Închisoarea de la Doftana- sufletele deținuților bântuie fosta Bastilie Românească
Închisoarea din Doftana este una dintre cele mai celebre clădiri de acest gen. Fosta închisoare numai este deschisă vizitării de peste șase ani însă mulți dintre cei care merg în zonă spun de au observat mișcări prin fostele celule, au auzit strigăte și au văzut lumini. Cei mai superstițioși spun să este vorba despre sufletele celor închiși acolo de-a lungul a un secol și care și-au pierdut viața în spatele celor patru pereți. Puțini sunt însă cei care îndrăznesc să treacă poarta penitenciarului noaptea.
A fost construită în 1897, pe vremea Regelui Carol I, pe locul unei ocne, şi a servit ca închisoare până în 1940. Au fost închişi acolo şi ţărani răsculaţi la 1907, şi legionari, şi comunişti, dimpreună cu ucigaşi în serie şi hoţi la drumul mare. Printre deţinuţii ei politici au fost Corneliu Zelea Codreanu, Horia Sima, Gheorghe Apostol, Nicolae Ceauşescu, Gheorghe Gheorghiu-Dej, Emil Bodnăraş, Ştefan Foriş, Chivu Stoica, Alexandru Drăghici, Alexandru Moghioroş. „Şcoala Doftanei”, vor scrie mai târziu comuniştii, cu mândrie, în relatările despre anii de „luptă revoluţionară”.
Conacul Bellu din Urlați – Odette se plimbă prin curte
Conacul Bellu din Urlați este bântuit de o fantoma. Cel putin așa spun unii dintre localnici, vecini cu vechea clădire boiereasca, devenita, azi, muzeu.
Una dintre legendele care circula astăzi printre locuitorii Urlațiului este desprinsa, parca, dintr-un scenariu horror. Potrivit legendei, George Bellu, unul dintre nepoții lui Alexandru, întemeietorul clanului, s-a stabilit cu multa vreme in urma la Urlați. Soția lui George, Odette, era o franțuzoaică frumoasa, care bântuia ca soțul o înșela. George n-a avut copii cu ea.
Avea, insa, multi urmasi „din flori”. Localnicii spun ca uneori, noaptea, in podul conacului se aud zgomote ciudate. Ca si cum cineva ar umbla pe acolo. Ei cred ca e vorba de fantoma Odettei, femeia care nu si-a gasit pacea nici in mormant din pricina deselor aventuri amoroase ale sotului.
Nu se știe dacă sunt mituri sau se chiar este vorba despre lucruri paranormale, cert este însă că multe dintre aceste locuri au stârnit interesul oamenilor de-a lungul timpului și nu puțini sunt cei care au testat veridicitatea legendelor.