Lovitură devastatoare primită de Simona Halep. Anunţul momentului: „Nu încap dubii că s-a dopat”

Simona Halep, una dintre cele mai apreciate jucătoare de tenis la nivel mondial, se confruntă cu o situație dificilă după ce a fost depistată pozitiv la un control anti-doping. În contextul acestui eveniment șocant, jurnalistul Ovidiu Ioanițoaia, directorul Gazetei Sporturilor, și-a exprimat opinia fermă într-un editorial, afirmând că "nu încap dubii că s-a dopat".

20 dec. 2023, 19:43
Lovitură devastatoare primită de Simona Halep. Anunţul momentului: „Nu încap dubii că s-a dopat”

Lovitură devastatoare primită de Simona Halep. Sportiva este momentan suspendată, dar speră la o reducere a pedepsei în cadrul Tribunalului de Arbitraj Sportiv (TAS). Cu toate acestea, șansele ei de a reveni în circuit par a fi minime, potrivit viziunii lui Ovidiu Ioanițoaia.

În editorialul său, jurnalistul lansează acuzații serioase împotriva Simonei Halep, susținând că pașaportul biologic al sportivei atestă utilizarea unei substanțe interzise. „Nu încap dubii că s-a dopat. Pașaportul său biologic atestă că a luat ce n-avea voie. O substanță interzisă. De aceea Simona va trebui să demonstreze că s-a întâmplat așa, neregulamentar, fără știința sa. Că a fost victimă, nu complice. Sarcină extrem de dificilă, dar unii zic că nu și imposibilă” a scris Ovidiu Ioanițoaia într-un editorial pentru GSP.

Citeşte şi: Simona Halep, mărturisire cutremurătoare despre cazul de dopaj. „Sănătatea mea mintală a fost grav afectată!” VIDEO

Ovidiu Ioanițoaia adaugă și un aspect surprinzător și întristător în contextul situației Simonei Halep. El remarcă absența francezului Patrick Mouratoglou, antrenorul care a lucrat cu Simona Halep în ultima perioadă activă. Jurnalistul dezvăluie că cei doi nu mai comunică de câteva luni, iar presa din Hexagon, de obicei rezervată în astfel de dispute, nu îl sprijină pe francez.

Citeşte şi: Simona Halep, anunţul momentului înaintea audierii la TAS: „Probabil că va fi sfârşitul carierei mele”

„Surprinde însă, și întristează, amănuntul că în această bătălie pentru supraviețuire, care riscă să pună punct unei cariere prodigioase, Simona nu-l are alături, ca aliat, pe francezul Patrick Mouratoglou, cel care a antrenat-o în ultima perioadă activă! Pe lângă faptul că ea însăși a declarat „N-am mai vorbit cu Mouratoglou de câteva luni!”, în același registru s-a exprimat și presa din Hexagon. Una care, atenție!, obișnuiește rareori spre niciodată să ia partea unui străin în disputa cu un francez, oricine ar fi acesta. Am însă convingerea, sper că nu mă înșel, că Simona s-a trezit și a înțeles, în sfârșit, cine e Mouratoglou și cât îi poate pielea. O fi bun ca antrenor, dar ca om n-a dovedit asta”, a mai scris Ovidiu Ioaniţoaia.