Ludovic Orban: „Nu ne putem face că vom creşte pensiile şi după aia să nu avem cu ce să plătim”

Premierul Ludovic Orban a dat asigurări că pensiile vor creşte anul acesta, precizând că procentul de majorare va fi făcut public la finalizarea analizelor economice pe care Guvernul le are în lucru.

RomaniaTV.net
10 iul. 2020, 19:59
Ludovic Orban: „Nu ne putem face că vom creşte pensiile şi după aia să nu avem cu ce să plătim”

MAJORARE PENSII. „Singurul lucru pe care pot să vi-l garantez este că vom creşte pensiile. Cu cât vom creşte pensiile, vom decide după ce avem toate analizele economice care să ne prezinte realitatea economică din România şi capacitatea de a creşte pensiile, astfel încât să asigurăm plata pensiilor tot timpul, nu să ne facem că vom creşte pensiile şi după aia să nu avem cu ce să plătim pensiile.

 

Citește și: SHOW Schimb dur de replici între Victor Ponta și Traian Băsescu în direct: ‘După şase seara, culcaţi-vă!’ / ‘E tonul prostului’

Vom creşte pensiile, procentul cu care vom creşte pensiile îl vom face public după finalizarea analizelor”, a declarat Ludovic Orban, vineri, la finalul vizitei efectuate la şantierul Podului de peste Dunăre, în zona Măcin – Smârdan, judeţul Tulcea, întrebat despre creşterea punctului de pensie cu 40%.

Florin Cîţu anunţă că pensiile pot creşte cu 10%

Ministrul Finanţelor Publice, Florin Cîţu, afirmă că pensiile pot creşte cu 10%, chiar dacă efortul financiar va fi mare. Creşterea cu 40%, aşa cum este prevăzută în legea adoptată de Parlament, ”ar fi fost o bombă pentru stabilitatea economică”, chiar dacă nu exista criza provocată de coronavirus, mai apreciază ministrul. ”Când sunt oameni care poate nu îşi găsesc locuri de muncă, şomajul explodează în Europa, economiile sunt la pământ şi totuşi facem acest efort”, a afirmat Cîţu.

Violeta Alexandru: Acest Guvern este responsabil, va fi o creştere a pensiilor

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, afirmă că va exista o creştere a pensiilor, dar aceasta depinde de încasările la buget, în această perioadă grea din cauza pandemiei de coronavirus. ”Nu este nimeni în această echipă guvernamentală care, din răutate, din rea-voinţă, să nu fie de acord cu cerinţele pensionarilor”, a afirmat ministrul Muncii. 

”Acest Guvern este responsabil, va fi o creştere a pensiilor, este un guvern responsabil care va anunţa o eventuală modificare a procentului de 40% cunoscut, în baza analizelor încasărilor la buget. Nu este nimeni care să nu vrea (…) să nu avem înţelegere, însă, în mod evident, dincolo de orice populism suntem responsabili şi vom comunica datele în baza încasărilor de la buget, după o perioadă extrem de dificilă”, a afirmat, marţi seară, la TVR, ministrul Violeta Alexandru.

Aceasta a afirmat că ”nu este nimeni în această echipă guvernamentală care, din răutate, din rea voinţă, să nu fie de acord cu cerinţele pensionarilor”.

”Nu avem cum. Este evident că este necesară o suplimentare, în baza unei munci pe care au făcut-o, desigur, dar acest lucru trebuie să aibă susţinerea bugetului. Venim după o perioadă de pandemie, o perioadă în care economia a fost greu lovită”, a mai afirmat ministrul Muncii.

Violeta Alexandru a reiterat ideea că procentl va fi stabilit după ce Ministerul de Finanţe va centraliza datele referitoare la încasările la buget.