Marcel Ciolacu, atac la curentele anti-europene: „Extremiștii caută doar să dezbine Europa și să ne arunce în brațele lui Vladimir Putin”

La întâlnirea liderilor Partidului Socialiştilor Europeni, care s-a desfăşurat, sâmbătă, la Palatul Parlamentului, premierul Marcel Ciolacu a criticat dur curentele anti-europene. În opinia sa, aceste partide nu fac nimic pentru ţară, ci caută doar să dezbine şi luptă ca Europa să ajungă „în brațele lui Vladimir Putin”.

06 apr. 2024, 18:18
Marcel Ciolacu, atac la curentele anti-europene: „Extremiștii caută doar să dezbine Europa și să ne arunce în brațele lui Vladimir Putin”

Marcel Ciolacu a vorbit despre modul în care PSD, odată ajuns la guvernare, a luat măsuri pentru bunăstarea românilor. La polul opus, s-ar situa curentele anti-europene, extremiste, care ar vrea să nu mai avem legături cu Europa.

Când spunem că nimeni nu mai trebuie lăsat în urmă, trebuie să facem acest lucru! Și, o spun cu modestie, noi am fost cei care am făcut mereu lucru acesta!

Fie că vorbim de Mette în Danemarca, de Olaf în Germania, de Stefan în Suedia, de Pedro în Spania, de Antonio în Portugalia sau de Partidul Social Democrat în România, noi am fost cei care am crescut salariul minim, am mărit pensiile, am creat locuri de muncă, i-am sprijinit pe tineri și am dezvoltat țările noastre.

Citeste si Olaf Scholz, despre aderarea completă a ţării noastre la Schengen: „Partidul meu a sprijinit întotdeauna accesul României la acest spaţiu”

Extremiștii nu au făcut nimic. Ei caută doar să dezbine Europa și să ne arunce în brațele lui Vladimir Putin. Extremiștii vor să nu avem bani europeni, vor să nu mai circulăm liber în Europa, vor să ne închidă frontierele și să ne urâm unii cu ceilalți.

Realitatea este simplă: în timp ce anti-europenii se filmau pe rețelele sociale, comisarii noștri contribuiau la soluțiile pe care le-am găsit la multiplele crize pe care le-am traversat. Am gestionat pandemia, am venit cu măsuri pentru a ne proteja fermierii, am compensat prețul la energie, am protejat locurile de muncă, am implementat planurile de redresare și am folosit cum trebuie fondurile europene.

Un exemplu în acest sens este Nicolas Schmit. Comisarul pentru Muncă și Drepturi Sociale. Omul care a dezvoltat programul SURE prin care am salvat milioane de locuri de muncă. Doar în România am beneficiat de peste 3 miliarde de euro din acest program”, a afirmat premierul Marcel Ciolacu.

Premierul şi-a exprimat ferma convingere că social-democraţii vor câştiga alegerile europarlamentare, astfel încât să poată trimite în Parlamentul European un număr important de reprezentanţi, întrucât „Europa are nevoie de mai multe politici sociale şi de umanizare„.

Vă mulțumesc tuturor pentru sprijinul necondiționat oferit de social-democrații europeni pentru aderarea României la spațiul Schengen! Vă mulțumesc pentru sprijinul acordat fermierilor și a cetățenilor afectați de multiplele crize suprapuse care afectează întreaga Europă! Familia noastră politică a fost mereu și rămâne principalul aliat al României la nivel european.

Citeste si Marcel Boloş, anunţ de ultimă oră despre salariile bugetarilor. Ce se întâmplă cu banii angajaţilor la stat

De aceea, vă spun astăzi, cu tărie și încredere, că social-democrații europeni pot câștiga alegerile pentru Parlamentul European. Și că, din România, vom trimite mai mulți eurodeputați PSD decât în urmă cu 5 ani! Sunt ferm convins că noi suntem curentul politic de care are nevoie acum Uniunea Europeană.

Așa cum știți, pentru stabilitatea și dezvoltarea României, am luat decizia de a face echipă printr-o listă comună cu aliații noștri de la guvernare. Însă PSD continuă să facă echipă cu social-democrații europeni pentru o Uniune Europeană care să redevină motorul dezvoltării și bunăstării pentru cetățenii săi.

După 20 de ani de conducere de dreapta, Europa are nevoie de mai multe politici sociale, are nevoie de umanizare, are nevoie de energia și ideile pe care social-democrația europeană le susține”, a declarat Ciolacu.