Marcel Ciolacu ironizează candidatura lui Geoană la prezidențiale: ”Îmi dau și eu demisia și mă fac independent. Nu a fost lider PSD? A mai fost la alt partid?”

Președintele PSD Marcel Ciolacu a răspuns ironic, vineri, întrebărilor legate de o tot mai posibilă candidatură a lui Mircea Geoană la alegerile prezidențiale, din postura de independent.
Mircea Filipescu
26 apr. 2024, 12:10
Marcel Ciolacu ironizează candidatura lui Geoană la prezidențiale: ”Îmi dau și eu demisia și mă fac independent. Nu a fost lider PSD? A mai fost la alt partid?”

Marcel Ciolacu a declarat vineri, legat de posibilitatea ca Mircea Geoană să candideze la prezidențiale ca independent, că nu crede în acest fel de experiment și a pus la îndoială neafilierea politică a acestuia.

”Ce independent ați văzut să candideze la prezidențiale”, a întrebat Ciolacu.

Reporterii i-au spus că Mircea Geoană este tot mai aproape să-și anunțe candidatura.

”Atunci îmi dau și eu demisia din PSD și devin independent, nu? Păi domnul Geoană nu a fost lider la PSD, a mai fost pe la alt partid? Eu nu fac experimente”, a spus Marcel Ciolacu.

Mircea Geoană a explicat că este foarte aproape de a lua o decizie privitoare la o candidatură, dar un anunț oficial va face doar după summit-ul NATO de la Washington. Acolo așteaptă să vadă când i se va încheia mandatul de secretar general adjunct al NATO, dar cel mai probabil va afla și dacă are susținerea partenerului strategic SUA.

Citește și: Ciolacu, întrebat dacă voturile PSD se vor împărţi între Firea şi Piedone: „Nu împarte nimeni niciun vot!”

”O decizie finală încă nu am luat-o. Este evident faptul că trebuie să-mi fac datoria la NATO până în ultima zi a mandatului, așa sunt eu structurat.

Dar văzând ce se întâmplă în țară și în lume sunt tot mai aproape de o decizie. Mai mult 2-3 luni până la Summitul de la Washington, apoi vom vedea ce ne reverză viitorul.

Eu sunt extrem de măgulit, de flatat de faptul că oamenii mă susțin. O decizie de a candida la prezidențiale este una extrem de importantă, o decizie cu greutate, cu responsabilitate mare.

În acest moment sunt mai aproape de o decizie finală, dar un anunț oficial îl voi face în curând și nu va mai fi un răspuns evaziv din partea mea”, a spus Mircea Geoană, la Antena 3.

Premierul Marcel Ciolacu a avut, vineri, o întâlnire cu vicepreşedintele Turciei, Cevdet Yılmaz şi a precizat că a discutat cu acesta, printre altele, despre proiectele de colaborare cu antreprenorii turci şi a dat ca exemplu conducta de transport gaz natural Marea Neagră – Podişor, despre care a afirmat că este un proiect strategic pentru România, dar şi pentru întreaga regiune.

“Energia, transportul, agricultura, industria de apărare, industria agroalimentară, industria prelucrătoare şi altele reprezintă oportunităţi majore pentru ambele ţări. În acelaşi timp, consider prioritar să acţionăm în ce priveşte încurajarea investiţiilor în economia românească. Avem deja proiecte de colaborare cu antreprenorii turci, aflate în diverse etape ale implementării. Dintre acestea, aş menţiona conducta de transport gaz natural Marea Neagră – Podişor, un proiect strategic pentru România, dar şi pentru întreaga regiune”, a afirmat Marcel Ciolacu, la finalul întâlnirii cu vicepreşedintele Turciei.

Citește și: EXCLUSIV | Nicușor Dan, adevărul despre cum se înțelege cu Florentin Pandele: „Am încercat să am un dialog cu el, l-am sunat, i-am dat mesaje”

El s-a referit şi la buna colaborare în domeniul militar dintre cele două ţări.

“Un alt punct al discuţiilor noastre a vizat contextul de securitate actual şi modalităţile optime de cooperare, atât pe palier bilateral, cât şi ca aliaţii în cadrul NATO, pentru a putea asigura securitatea la Marea Neagră şi buna coordonare pe flancul estic al alianţei. I-am mulţumit domnului vicepreşedinte Yılmaz pentru participarea Turciei la misiuni de poliţie aeriană ale NATO pe teritoriul României, ceea ce contribuie semnificativ la demersurile de consolidare a posturii aliate de apărare şi descurajare pe flancul estic al NATO. De asemenea, am subliniat şi importanţa grupului naval de deminare Marea Neagră, România, Turcia, Bulgaria, în contextul actual de securitate, un exemplu concret al modului în care putem coopera pentru asigurarea securităţii în regiunea Mării Negre”, a mai transmis premierul României.

Ciolacu a precizat că discuţiile cu oficialul turc au vizat şi războiul din Ucraina.

“Am discutat cu domnul vicepreşedinte şi despre situaţia de securitate şi implicaţiile războiului ilegal şi neprovocat pe care Rusia l-a declanşat împotriva Ucrainei. Am reafirmat sprijinul României pentru independenţa, suveranitatea şi integritatea teritorială a Ucrainei.  Dar am vorbit de asemenea şi de procesul de reconstrucţie al Ucrainei. În acest context am discutat şi despre situaţia din Republica Moldova în actuala conjunctură şi-am pledat pentru menţinerea unui sprijin solid în eforturile Chişinăului de a rezista presiunilor hibride menite să inducă dezinformarea populaţiei în scopul afectării directe a stabilităţii sale”, a mai declarat Marcel Ciolacu.

De asemenea, un alt subiect abordat de premierul României şi de Cevdet Yılmaz a fost situaţia din Orientul Mijlociu.

“În ceea ce priveşte perspectivele relaţiilor Uniunii Europene-Turcia, considerăm că Turcia este o ţară candidată şi un partener cheie al Uniunii Europene. Pentru România este importantă consolidarea cooperării dintre Uniunea Europeană şi Turcia în domeniile sectoriale de interes. Am discutat şi despre cele mai recente evoluţii din Orientul Mijlociu, exprimându-ne îngrijorarea faţă de riscul extinderii conflictului la nivel regional. Am reiterat condamnarea atacului iranian asupra Israelului, precum şi sprijinul României faţă de iniţiativele internaţionale care vizează soluţionarea crizei din Fâşia Gaza şi ameliorarea situaţiei civililor din enclavă. În acelaşi sens, am susţinut şi necesitatea asigurării libertăţii de navigare din Marea Roşie”, a mai declarat Marcel Ciolacu la finalul întâlnirii.

Citește și: EXCLUSIV | Ce scuze a găsit Nicușor Dan că nu a rezolvat problema traficului din București în patru ani de mandat: „Puteam fi mai rău decât suntem”

 

Spynews
Ce se știe despre criminalul din Sibiu, tânărul care și-a ucis iubita de 21 de ani! Bărbatul consuma substanțe interzise
Bzi.ro
Este vestea momentului despre marele maestru: Medicii au explicat care este starea lui Florin Piersic
Fanatik.ro
Semnul de circulație care bulversează șoferii români. Mulți nu știu ce reprezintă indicatorul care are un cerc roșu și o bulină albă
Capital.ro
Vor fi luați obligatoriu în armată în caz de război. S-a dat lege de apărare
Playtech.ro
Delia, ţinută transparentă prin care s-a văzut absolut tot! Aşa nu a mai fost văzută niciodată. A avut mare curaj!
DailyBusiness
1000 de lei cadou pentru o categorie de români
Adevarul
Platforma de comerț Temu, acuzată de manipularea clienților. Psiholog: Se bazează pe cei care fac acele cumpărături din impuls
Spynews
Marius Elisei, absent total din viața fiicei sale! Ce spune Oana Roman despre relația dintre Isabela și tatăl ei / FOTO
Spynews
Anunț ANM! Cod galben de ceață densă în România. Care sunt județele afectate
Evz.ro
Toți românii sunt obligați. 27 mai este ultima
Impact.ro
Te CRUCEȘTI! Cum arată divele din showbiz FĂRĂ MACHIAJ! Unele sunt HORROR
Prosport.ro
Unde s-a refugiat și ce s-a ales de Maria, femeia de care a divorțat Mihai Neșu, după ce a fost părăsită de fostul fotbalist!
wowbiz.ro
Nimeni nu mai știe nimic de Riana. Cum a fost filmată înainte să dispară fără urmă
Cancan.ro
Anca Dumitra se retrage din Las Fierbinți! 'Nu o interesează acest aspect'
Playsport.ro
INCREDIBIL! Mădălina Ghenea a pozat ca NICIODATĂ, iar imaginile au scăpat pe net! Cum apare
kanald.ro
Pensii mai mari după recalculare 2024: Ministrul Muncii „Plicurile cu deciziile de recalculare vor ajunge la români în perioada verii”
Capital.ro
Interdicție pentru toți românii. Este interzis să te urci așa la volan
StirileBZI
Începe „Litoralul pentru toţi” în 31 mai! Tarifele încep de la 35 de lei pe noapte
Prosport.ro
FOTO. Cea mai bogată româncă are o avere de peste 800.000.000 de euro și arată impecabil la 66 de ani
stirilekanald.ro
Bunicul Florentine, feta ucisă la Sibiu, detalii șocante! "Nu a mers la..."
substantial.ro
Căsătorie în secret pentru celebra mezzosoprană Andreea Ilie: S-a unit în taină cu iubitul ei, Virginio Dell Uomo!
MediaFlux
REGULĂ NOUĂ la BANCOMATE! Cum se EXTRAG BANII din CONTURILE ROMÂNEȘTI
Shtiu.ro
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!'