EXCLUSIV Marcel Ciolacu: „Mi-aş dori ca România să se unească cu Republica Moldova”

Liderul PSD Marcel Ciolacu a declarat, joi, de Ziua Națională, când s-au împlinit 104 ani de la Marea Unirire, că își dorește unirea României cu Republica Moldova. Șeful Camerei Deputaților a spus că Republica Moldova trebuie să aibă acelaşi traseu ca al României în UE şi NATO.

01 dec. 2022, 22:38
EXCLUSIV Marcel Ciolacu: „Mi-aş dori ca România să se unească cu Republica Moldova”

Marcel Ciolacu a precizat că îşi doreşte unirea României cu Republica Moldova, iar această ţară trebuie să aibă acelaşi traseu ca al statului nostru şi anume UE şi NATO. Liderul PSD a adăugat că războiul din Ucraina este între „un dictator” şi un stat suveran şi civilizat.

EXCLUSIV Marcel Ciolacu dezvăluie cât va mai dura coaliţia PSD-PNL-UDMR: „Nu avem de ales. Ar fi o greşeală dacă am intra acum într-o zonă de alegeri anticipate”

„Cel mai vulnerabil stat la conflictul total nejustificat de pe teritoriul Ucrainei este Republica Moldova. Trebuie să ne hotărâm – lăsăm Republica Moldova să se întoarcă sub influenţa sovietică, mai devreme sau mai târziu? Intrarea în Uniunea Europeană a Republicii Moldova va dura 10 ani de zile cel puţin. Sau ai varianta mai scurtă în care România se uneşte cu Republica Moldova şi Republica Moldova cu România. Eu mi-aş dori varianta mai scurtă ca România să se unească cu Republica Moldova. Nu poţi să laşi o ţară pradă din nou Rusiei. Destinul românilor din Republica Moldova trebuie să fie acelaşi cu al românilor din România – UE şi NATO. Am înţeles că în acest moment foarte mulţi români doresc unirea cu Republica Moldova. Categoric trebuie referendum în ambele state. Adică trebuie un parcurs normal. Nu se mai fac uniri cu arma în mână”, a afirmat Marcel Ciolacu, joi, în exclusivitate la România TV.

Acesta a mai spus că „războiul din Ucraina nu este un război între Rusia şi Ucraina. Este un război dintr-un dictator, un agresor şi o ţară suverană, civilizată. A atacat total incorect”, a adăugat liderul PSD Marcel Ciolacu.

Ilie Șerbănescu NU susține unirea României cu Moldova: „Hai să fim normali la cap! Doar dacă se dorește pierderea Ardealului se poate face asta!” | EXCLUSIV