Marcel Ciolacu, neimpresionat de sondajele care-l indică pe Mircea Geoană favorit la prezidențiale: „Uitați de domnul Geoană. Nu cred în ciorbe reîncălzite”

Premierul României, Marcel Ciolacu, a vorbit, joi seara, despre o posibilă candidatură a lui Mircea Geoană la alegerile prezidențiale din 2024. "Uitați de domnul Geoană", a spus șeful PSD.

23 nov. 2023, 23:24
Marcel Ciolacu, neimpresionat de sondajele care-l indică pe Mircea Geoană favorit la prezidențiale: „Uitați de domnul Geoană. Nu cred în ciorbe reîncălzite”

Marcel Ciolacu a mărturisit că nu-și dorește să candideze la alegerile prezidențiale. Liderul PSD a spus c nici premier nu și-a dorit să fie, dar că speră să se ridice la nivelul așteptărilor.

„Nu am avut eu cu mine încă această discuţie. După ce o să am, sunt ferm convins că o să o comunic. Nu mi-am dorit nici să fiu premier, dar sper să mă ridic la nivelul aşteptărilor. Nu am făcut lucruri rele de când sunt prim-ministru. Dimpotrivă, a făcut lucruri de care sunt mândru”, a spus Marcel Ciolacu, întrebat joi la Europa FM, dacă îşi doreşte să fie preşedintele României, potrivit News.ro.

Citește și Marcel Ciolacu susţine că scandalul vaccinurilor de un miliard de euro este doar începutul. „E una dintre afacerile mari, mai sunt şi altele”

Întrebat dacă există presiuni din partea PSD să candideze la prezidențiale, Ciolacu a răspuns afirmativ. „Întotdeauna au existat presiuni, dar eu am mai văzut filmul acesta. Sunt unul dintre membrii fondatori ai partidului”.

În ceea ce privește candidatura lui Mircea Geoană, fost președinte al PNL, Ciolacu a spus: „Foarte bine. Să candideze. Toată lumea”.

„După ce am văzut sondajele, părerea mea e că nu mai are rost nici să avem alegeri. Uitaţi de domnul Geoană. Mai are rost să le mai facem? Părerea mea e că nu mai are rost să le mai facem, la asemenea cifre”, a spus Ciolacu.

Cel mai recent sondaj INSCOP îl indică pe Mircea Geoană ca fiind favorit la alegerile prezidențiale. 27.7% dintre alegători ar vota pentru Mircea Geoană (independent), 21.8% pentru Marcel Ciolacu (susţinut de PSD şi PNL) şi 18.9% pentru George Simion (AUR), potrivit sondajului.

Premierul a mai spus că are „o reţinere că preşedinţii PSD, atunci când s-au supărat pe partid, şi-au făcut alte formaţiuni politice”.

„Majoritatea preşedinţilor PSD au fost daţi afară. Eu sper că nu o să fiu exclus şi cu certitudine nici nu o să îmi fac partid. Cred că e mult prea prematură discuţia. Din câte ştiu, domnul Geoană este în acest moment la NATO, secretar general adjunct. Încă are o misiune de îndeplinit. Înţeleg intenţiile domniei sale. Nu am nicio problemă. Trăim într-o ţară democratică. Partidul va decide la momentul respectiv. Aş vedea, totuşi, un om mai de stânga şi mult mai aplicat şi un om încă în vârtoarea realităţii din România. Nu cred în ciorbe reîncălzite”, a mai spus şeful Executivului.

Citește și Nicolae Ciucă, despre posibilitatea ca Eduard Hellvig să deschidă lista PNL pentru europarlamentare: „E un om valoros politic. Pentru dumnealui ușa partidului e permanent deschisă”

Îm privința unui candidat comun cu PNL la alegeri, Ciolacu a afirmat: „Este o abordare politică. Când iei decizii politice trebuie să ţii cont de realităţi, nu de aspiraţiile politice personale”.

Șeful PSD  a mai spus că nu știe dacă își dorește să rămână în funcție de premier.

„Eu îmi doresc să nu mă fac de râs şi să mă pot uita în oglindă când termin acest mandat de prim-ministru. Cred că corect, ca preşedinte de partid, este să avem această discuţie în partid, după europarlamentare. Sunt nişte alegeri atipice. E posibil să avem surprize de populism, fiindcă este probabil mobilizarea electoratului şi de ceea ce transmiţi electoratului şi de ce trebuie să se prezinte la vot. Contează foarte mult lista, abordarea. Aici nu e că domnule, strânge primarul X cu arcanul cetăţenii şi îi duce la vot. Nu. Mai ales la europarlamentare. Contează foarte mult coerenţa guvernamentală”, a conchis Ciolacu.