Marcel Ciolacu (PSD): „Guvernul să trimită urgent teste către spitale”

PSD face un apel, în numele tuturor aleşilor locali, către Guvern şi preşedintele Klaus Iohannis să trimită "urgent teste către spitale", a afirmat liderul interimar al PSD, Marcel Ciolacu.

25 mart. 2020, 20:49
Marcel Ciolacu (PSD): „Guvernul să trimită urgent teste către spitale”

Liderul PSD a precizat că la şedinţa Comitetului Executiv Naţional de miercuri s-a discutat despre măsurile pe care autorităţile locale le pot implementa, dar şi despre problemele cu care acestea se confruntă, conform Agerpres.ro.

„Singurul ajutor pe care Guvernul l-a acordat în majoritatea judeţelor s-a rezumat la 50 de costume de protecţie şi în jur de 100 – 200 de măşti pentru medici – necesarul pentru o zi. Majoritatea spitalelor nu au teste pentru coronavirus. Sunt judeţe de unde ni s-a spus că sunt mulţi oameni care au ieşit din carantină şi nu au fost testaţi. Este foarte grav. De aceea, fac un apel către Guvern şi către preşedintele Iohannis, din partea tuturor primarilor şi preşedinţilor de Consilii Judeţene, să trimită urgent teste către spitale. Foarte multe dintre primării, foarte multe dintre Consiliile Judeţene au luat deja hotărâri locale prin care au deblocat banii către spitale. Dar spitalele trebuie să aibă de unde să cumpere teste, medicamente, ventilatoare şi echipamente de protecţie, iar Guvernul nu aduce aceste lucruri”, a declarat miercuri Marcel Ciolacu, la finalul Comitetului Executiv Naţional al PSD.

 

Potrivit acestuia, „cei aflaţi în prima linie nu mai trebuie lăsaţi să lupte cu mâinile goale ca până acum”. „Protecţia lor este esenţială pentru viaţa noastră, a tuturor. Cazul de la Spitalul Gerota trebuia să fie un semnal de alarmă pentru autorităţi, nu a fost luat în serios. Din păcate, astăzi la Suceava situaţia este mult mai gravă. Din cauza Guvernului, acest spital este acum închis. Există soluţia ca toată activitatea să fie mutată într-un spital nou, la Fălticeni. Guvernul trebuie să aloce rapid 5 milioane de euro pentru achiziţia de aparatură medicală. Sper ca Orban şi Costache au învăţat ceva”, a menţionat liderul interimar al PSD.