Medicii de la Piteşti se revoltă împotriva ministrului Sănătăţii. Managerul spitalului spune că nu demisionează

Medicii de la Spitalul de Pediatrie din Piteşti, acolo unde premierul a cerut demisii, spun că vor ieşi în stradă dacă va fi cineva pedepsit. În acelaşi timp, managerul Spitalului de Pediatrie Pitești, doctorul Vasile Stan, a anunțat că nu intenționează să demisioneze, chiar dacă ministrul Sănătății și prefectul i-au cerut să renunțe la funcție.
Filip Stan
25 feb. 2016, 08:57
Medicii de la Piteşti se revoltă împotriva ministrului Sănătăţii. Managerul spitalului spune că nu demisionează

Personalul medical de la Spitalul de Pediatrie din Piteşti este nemulţumit de faptul că ministrul Sănătăţii a cerut demisia conducerii unităţii, după ce s-a descoperit un nou caz grav de îmbolnăvire, la un bebeluş în vârstă de un an şi patru luni. Medicii şi asistenţii de la Spitalul de Pediatrie sunt acum revoltaţi, iar în funcţie de decizia pe care o va lua ministrul o va lua vor hotărî când vor ieşi în stradă şi cum vor organiza acest protest.

Citeşte şi MS: Situaţia copilului cu sindrom hemolitic-uremic era cunoscută de medicii piteşteni din 13 februarie

Managerul Spitalului de Pediatrie Pitești, doctorul Vasile Stan, a anunțat că nu intenționează să demisioneze.

„Eu am fost pus aici manager ca să am grijă de această unitate. Eu vă spun cu toată răspunderea, spitalul acesta nu are nicio vină. Al doilea lucru, toți dau telefon să întrebe dacă îmi dau demisia. Nu mi-o dau niciodată, vreau să fi demis și să văd argumentele pentru care mă demit”, a declarat managerul Spitalului de Pediatrie Pitești în cadrul unei conferințe de presă.

Şi şefa Direcției de Sănătate Publică (DSP) Argeș, medicul Sorina Honțaru, a anunțat că nu intenționează să-și depună demisia de onoare cerută de prefectul județului, Cristian Soare.

Sorina Honțaru a declarat, în cadrul unei conferințe de presă, că nu are intenția de a demisiona. Ea a precizat că a fost numită în funcție de Ministerul Sănătății, instituție care o și poate înlocui dacă vor fi identificare motive întemeiate pentru o astfel de măsură.

Președintele CJ Argeș a explicat, la rândul său, că doar Consiliul de Administrație al Spitalului de Pediatrie Pitești poate decide schimbarea conducerii.

„Din punct de vedere al funcționării și al desfășurării activității la Spitalul de Pediatrie Pitești, nu am nicio atribuție în a demite conducerea spitalului. Conducerea spitalului poate fi demisă de Consiliul de Administrație, în baza unor acte grave care se încalcă. În acest moment, conducerea Spitalului de Pediatrie Pitești este numită prin concurs, în baza unei metodologii aprobate de Ministerul Sănătății. Demisia este unilaterală, nu am avut nicio discuție cu doctorul Stan în această privință”, a declarat Florin Tecău.

El a precizat că a fost la Spitalul de Pediatrie pentru a discuta cu personalul, în condițiile în care cadrele medicale acuză că sunt supuse unei presiuni constante în ultimele zile, iar starea de nemulțumire este foarte ridicată.

„Interesul și scopul nostru este să asigurăm funcționarea la parametri optimi a acestui spital, care asigură asistență medicală atât pentru copiii din județul Argeș, cât și pentru cei din județele limitrofe. Cred că situația la care s-a ajuns se datorează faptului că în 2011 au fost închise spitale și nu s-a gândit o rețea de sănătate care să asigure servicii directe, rapide și corecte pentru toți pacienții”, a mai spus președintele CJ Argeș.

Prefectul județului Argeș, Cristian Soare, a cerut joi demisia de onoare a șefei Direcției de Sănătate Publică (DSP) Argeș, Sorina Honțaru, pentru proasta comunicare și a conducerii Spitalului de Pediatrie Pitești pentru proasta gestionare a crizei bebelușilor.

„O spun foarte ferm și foarte tranșant, pentru modul în care a comunicat și a gestionat această criză, solicit demisia de onoare a doamnei director Sorina Honțaru din funcția de director al DSP Argeș. De asemenea, solicit demisia conducerii Spitalului de Pediatrie pentru modul în care a gestionat întreaga situație”, a declarat prefectul în cadrul unei conferințe de presă.

Anterior, și ministrul Sănătății, Patriciu Achimaș Cadariu, a solicitat public demisia conducerii Spitalului de Pediatrie din Pitești sau demiterea acesteia de către autoritățile publice locale în a căror administrare și responsabilitate se află unitatea spitalicească.

Între timp, bebeluşul a fost internat la Spitalul Marie Curie, din Capitală, unde face dializă peritoneală. Potrivit România TV, el a fost vizitat joi dimineaţă de ministrul Sănătăţii. Aici mai sunt internaţi alţi cinci bebeluşi diagnosticaţi cu sindromul hemolitic uremic.

 

Spynews
Reacția explozivă a Biancăi Drăgușanu, după ce Gabi Bădălău a spus că familia lui nu a fost de acord cu relația lor. De ce s-ar fi temut afaceristul
Bzi.ro
Cătălin Scărlătescu a învins Antena 1! Judecătorii au decis câți bani trebuie să primească
Fanatik.ro
Patru zodii primesc un cadou neașteptat în următoarele 4 zile. O mare dorință devine realitate
Capital.ro
UNGURII nu acceptă să renunțe. Lovitura cea mare în Europa: Să fie maghiară
Impact.ro
ȘOC! Alexandra Stan, aproape GOALĂ pe câmp! Bikini-ul minuscul nu-i poate acoperi POSTERIORUL apetisant
DailyBusiness
Românii vor avea mai mult de plată la gaze! Schimbări majore de la 1 iulie!
Adevarul
LIVE TEXT. Evaluare Națională 2024. Subiectele la Matematică, baremul și rezolvarea lor vor fi publicate pe adevarul.ro
Spynews
Bianca Drăgușanu povestește cum ar fi fost înșelată de Gabi Bădălău! Ar fi vrut să cucerească o cunoștință de-a ei: ”A încercat să o cumpere cu o pereche de adidași și 2.000 euro” / VIDEO
Spynews
Victor Vrînceanu nu ar fi lăsat să se implice în creșterea fiicei sale, Victoria-Venice. Andreea Antonescu i-a deschis două procese fostului iubit: „Face fără acordul meu” / VIDEO
Evz.ro
Rovinieta poate fi achiziționată din 27 iunie și de pe Ghișeul.ro
Prosport.ro
GALERIE FOTO. Mihaela Borcea, imagini îndrăznețe: și-a etalat bustul generos în costum de baie!
wowbiz.ro
Monica Gabor, prima reacție după ce a văzut imaginile cu Irina din România! Unde a dus-o Irinel Columbeanu pe fiica lor înainte să se întoarcă în America și ce a avut de zis fosta soție?
Cancan.ro
Previziunea-șoc a 'noului Nostradamus' pentru 2024. Urmează evenimente apocaliptice: 'Ce-i mai rău abia acum începe'
Playsport.ro
Aparițiile astea ale Mădălinei Ghenea trebuie INTERZISE! A pozat iar cu toate secretele la vedere și a "scăpat" imaginile pe net
kanald.ro
UPDATE Examen Evaluare Națională 2024 proba scrisă la Matematică: Acestea sunt subiectele și baremele de azi pentru clasa a VIII-a
Capital.ro
Reguli NOI pentru românii care merg la MEDIC. Decizia se aplică legal din 1 iulie
StirileBZI
Se acordă un nou ajutor de la minister! Cine va primi banii
Prosport.ro
GALERIE FOTO. „Devoratoarea de milionari” din Călărași i-a înnebunit pe englezi!
stirilekanald.ro
Și-a ucis fratele! „Trebuie să mai omor pe...”
substantial.ro
Dmitri Rogozin șochează prin apelurile sale la exterminarea ucrainenilor
MediaFlux
FACTURILE se MAJOREAZĂ cu 20% de la 1 IULIE! Milioane de români, AFECTAȚI DIRECT
Shtiu.ro
Top 3 țări cu cei mai proști locuitori. Îi trimiți după apă, vin cu pâine! Pe ce loc sunt românii?