Femeia a afirmat că fiul ei are nevoie ca sistemul să-l „simtă”, să-l percepă ca un om, nu ca un număr, să-l dea înapoi, aşa cum l-a primit, scrie spynews.ro.
„Dacă ţi-ai asumat faptul că îmi educi copilul (că tot mi l-ai luat fortat), apoi educă-l! Dar, vezi tu, la ora asta tu nu educi pe nimeni. Tu doar stabileşti direcţii şi te bazezi pe părinţi să îţi urmeze direcţiile, iar dacă ei nu pot să iţi plătească profesorii suplimentar să facă lucrurile pe care nu sunt în stare să le facă la şcoală. (că nu au timp, că nu au cu cine, sau că pur şi simplu sunt absurde şi nepotrivite caracteristicilor vârstelor cărora se adresează). Mama lui Rareş are şi ea o viaţă de trăit. Şi de muncit pentru trăit. Şi de făcut viaţa un pic mai frumoasă pentru ea şi pentru copilul ei. Nu, nu vreau să îmi educi copilul ca să trăiască perfect adaptat la lumea asta tristă şi rea, vreau să îmi educi copilul în aşa fel, încât el să construiască o lume mai bună şi mai frumoasă„, a scris femeia.
Mircea Dumitru, ministrul Educaţiei, afirma la începutul mandatului că sistemul actual nu încurajează deloc creativitatea, iar fenomenul plagiatului îşi găseşte un aliat tocmai în modul actual de a face educaţie.
„Școala românească, punând accent în mare măsură pe reproducere și pe memorizare, a fost un mediu în care s-a cultivat involuntar un fel de cultură a copiatului. Copiem de oriunde putem…„, a mai scris femeia.
Citeşte şi Un nou scandal în învăţământ. Elevă obligată de profesor să stea în genunchi