„Vineri, abia se primește ceea ce s-a cerut, pentru că nu toate ministerele sau instituțiile au venit pregătite, deși s-a făcut o adresă din partea Ministerului (Muncii — n. r.) în care se cereau răspunsuri la cele trei subiecte mari. Adică criteriile de performanță, care să fie specifice domeniului respectiv — acesta era un subiect. Al doilea era ca pe fiecare din cele 6 puncte de disfuncționalități identificate în Memorandumul de constituire a comisiei, pe domeniul respectiv, entitatea să facă o evaluare din punct de vedere al numărului de personal care este afectat de aplicarea acelei disfuncționalități și costurile pentru corecția acelei disfuncționalități în domeniul dat, iar al treilea punct era legat de problematica altor disfuncționalități sau probele pe care respectiva entitate în aplicarea Legii de salarizare unică au identificat-o și în propunerile de corecție pe care ei le propun în vederea rezolvării problemelor date”, a declarat Bogdan Hossu, potrivit Agerpres.
Potrivit lui Hossu, ministerele vor trebui să vină cu răspunsurile la cele trei teme, iar în baza documentelor Ministerul Muncii va face un prim proiect ce va fi discutat în comisie, pentru a se vedea dacă acoperă toate problematicile ridicate de ministere și rezolvă disfuncționalitățile vizate.
Printre ministerele de la care se mai așteaptă propuneri se află Ministerul Agriculturii și cel al Mediului.
Conform Memorandumului privind Procedura și Calendarul consultărilor pe Legea privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, în perioada 5 – 10 februarie, ar urma să aibă loc redactarea și finalizarea proiectului de lege de către grupul de lucru interministerial.