Ministrul Agriculturii demolează boicotul lui Călin Georgescu: „Înseamnă falimentul multor producători şi fermieri din România”

Călin Georgescu a lansat un apel către români ca în perioada 10-16 februarie să boicoteze supermarketurile şi să-şi facă cumpărăturile din pieţe şi magazine locale, favorizând astfel producătorii şi fermierii români, în scopul sprijinirii economiei naţionale.
Filip Stan
10 feb. 2025, 12:21
Ministrul Agriculturii demolează boicotul lui Călin Georgescu:

Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, a declarat, luni, referitor la boicotul supermarketurilor, propus de Călin Georgescu, că acest lucru înseamnă „falimentul foarte multor procesatori şi fermieri din România”, adăugând că în prezent este „o problemă de a integra producătorii români în magazinele de retail” din ţară.

„În momentul de faţă, să stiţi că este o problemă de a integra producătorii români în magazinele de retail din România. Dacă discutăm, aşa cum spuneam, pe industria mare de procesare, foarte mulţi producători sunt în magazinele de retail. Dacă vorbim de producători locali şi trebuie să-i integrăm în magazinele de retail, aici trebuie să discutăm de cantităţi. De aceea noi, Ministerul Agriculturii, întotdeauna am încurajat cooperarea”, a declarat, luni, ministrul Agriculturii, Florin Barbu.

Călin Georgescu și soția Cristela le-au făcut vânzare masivă producătorilor români în ziua boicotării supermarketurilor. Printre produsele cumpărate: pătrunjel cu frunza mică, ceapă albă și roșie, murături

Întrebat dacă România s-ar putea susţine, în prezent, doar cu produse româneşti sau este nevoie şi de import, Florin Barbu a răspuns că mai întâi trebuie văzut despre ce produse este vorba.

„Dacă vorbim de citrice, România nu poate produce citrice. Dacă vorbim de produse agroalimentare, alimentele de bază, cum ar fi făină, porumb, lactate, carne de pui şi alte produse, România are independenţă şi ne putem susţine doar cu produse româneşti”, a afirmat ministrul Agriculturii, Florin-Ionuţ Barbu.

Potrivit unor studii făcute de Ministerul Agriculturii şi Consiliul Concurenţei, aproximativ 70% din produsele de la raft sunt produse româneşti, iar o mare majoritate a brandurilor sunt produse sau procesate în România.

Cristela Georgescu, „creierul” din spatele boicotării supermarketurilor. Soția suveranistului Călin Georgescu promova încă de acum 3 ani susținerea producătorilor în detrimentul marilor lanțuri de magazine: „Lăsați supermarketurile, cumpărați din piață și munciți alături de țărani”

„Eu am transmis public ce am avut de transmis şi încă o dată rog pe toată lumea – şi pe cei care fac politică în momentul faţă – să lase fermierii, să lase procesatorii în pace, să nu creeze dificultăţi financiare producătorilor români şi, în continuare, dacă au anumite discuţii despre practicile comerciale neloiale privind partea de comerţ să vină să stea la masa discuţiei cu noi, la Comitetul de monitorizare, constituit la nivelul Ministerului Agriculturii. Dacă vorbim de politică, eu îi rog pe toţi să dea jos labele de pe fermierii şi procesatorii români”, a afirmat ministrul.

Călin Georgescu a lansat un apel către români ca în perioada 10-16 februarie să boicoteze supermarketurile şi să-şi facă cumpărăturile din pieţe şi magazine locale, favorizând astfel producătorii şi fermierii români, în scopul sprijinirii economiei naţionale. Iniţiativa este susţinută de de Partidul Oamenilor Tineri (POT).

DailyBusiness
Atenționare urgentă pentru români. Suedia reintroduce controale stricte la frontiere, suspendând parțial Schengen!
Spynews
Bucurie imensă în familia lui Gabi Bădălău! Sora afaceristului, Sabina, e însărcinată / FOTO
Bzi.ro
Andreea Esca este hotărâtă să rupă normele! Vrea să dea lovitura pe scena de la Untold
Fanatik.ro
Orașul din Europa unde turiștii sunt răsplătiți dacă sunt respectuoși cu mediul. Ce avantaje au cei care ajung aici
Capital.ro
Doliu în lumea sportului. S-a stins o mare legendă. Vestea morții sale a șocat întreaga lume
Playtech.ro
Ce înseamnă all inclusive pe litoralul românesc, de fapt? Doi români au petrecut câteva zile la Olimp: ”Am stat mult la ....
DailyBusiness
Fum alb la Vatican! Cardinalul protodiacon va ieși la balconul central pentru a anunța „Habemus Papam!”
Adevarul
Pastila banală care poate salva viața în caz de infarct, de care românii au uitat. Cum o administrezi corect
wowbiz.ro
Anunțul cutremurător despre fiul lui Ionel Ganea. Soția fostului fotbalist, Monica, a confirmat totul. Ți se rupe sufletul
Spynews
Cu ce se ocupă Radu Mazăre în Madagascar. Fiul lui, Răducu, urmează să îl viziteze
Spynews
Imagini înduioșătoare cu Nasrin Ameri însărcinată. Prezentatoarea este mama unui băiețel de aproape doi ani / FOTO
Evz.ro
De ce se strică, de fapt, ciorba în frigider. N-ai fi bănuit
Ego.ro
Motivul pentru care s-au certat Smiley și Pavel Bartoș la Românii au Talent! ”A fost singurul!” EXCLUSIV
Prosport.ro
Prezentatoarea TV a apărut în costum de baie, iar soțul ei a fost numit pe loc „cel mai norocos bărbat din lume”
kanald.ro
Întreruperi de curent în România, în perioada 12-16 mai. Lista județelor afectate
Cancan.ro
Descoperirea scârboasă a lui Piedone, într-un restaurant din Constanța: Ăsta n-a mai avut putere…
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Capital.ro
Ne-a părăsit cea mai mare actriță. A fost un simbol. Toți românii au iubit-o și admirat-o. Nu va fi uitată
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
FOTO. Gimnasta, în bikini, după ce s-a retras la 22 de ani
stirilekanald.ro
Dorința incredibilă a unui tată care și-a lăsat fetița de 2 ani să moară în mașină. În timp ce canicula o ucidea pe copilă, bărbatul se juca pe consolă
Soția lui Ionel Ganea rupe tăcerea! Cine este, de fapt, vinovat pentru accidentul care i-a adus fiul în stare gravă: „S-a întâmplat nenorocirea”
MediaFlux
Tăieri de pensii în 2025. Pensionarii cu grupe de muncă, cei mai afectați
Shtiu.ro
CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Sunt considerate fructele viitorului. Se adaptează la secetă, terenuri aride și se pot consuma proaspete, deshidratate sau în conserve