Discuţiile s-au concentrat pe viitorul cadru 2030, în domeniul energiei şi schimbărilor climatice, cu accent pe beneficiile pe care acţiunile privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră le vor avea asupra creşterii economice şi a cetăţenilor.
S-a evidenţiat, de asemenea, rolul pe care îl poate avea GGG în ceea ce priveşte asigurarea unui cadru pentru schimbul de informaţii şi bune practici în implementarea măsurilor de combatere a schimbărilor climatice.
Ministrul Rovana Plumb a subliniat, în context, importanta definirii unei strategii pentru crearea de locuri de muncă verzi, ca parte a dezvoltării durabile.
Propunerea ministrului roman a fost primită cu entuziasm de statele membre prezente la dialog.
GGG este un grup informal, constituit din miniştrii Mediului din 14 State Membre UE, precum: Marea Britanie, Germania, Franţa, Italia, Spania, Olanda, Belgia, Portugalia, Suedia, Danemarca, Finlanda, Slovenia, Estonia şi România.
Scopul GGG este promovarea unei agende UE ambiţioase şi eficiente în privinţa costurilor pe care le implica trecerea la o economie cu emisii reduse de carbon.
Ministrul Rovana Plumb a fost invitată să facă parte din Green Growth Group în luna iulie a acestui an, cu ocazia vizitei, în România, a lui Edward Davey – Secretarul de Stat pentru Energie şi Schimbări Climatice din Marea Britanie.