Ministrul Turismului, ghid pentru o zi. 14 jurnalişti străini au vizitat zona Braşov-Bran-Sibiu

România va deveni o destinaţie turistică majoră în Europa, consideră ministrul Turismului, Bogdan Trif, care a fost ghid pentru câţiva jurnalişti străini, veniţi într-o vizită de documentare în ţara noastră.
Filip Stan
16 iun. 2018, 16:19
Ministrul Turismului, ghid pentru o zi. 14 jurnalişti străini au vizitat zona Braşov-Bran-Sibiu

Mă bucur că am avut şansa de a prezenta oraşul meu, zona mea, tuturor acestor jurnalişti. Sunt mândru de Sibiu, de întreaga regiune şi sunt convins că am reuşit în aceste zile să contribuim la o schimbare de percepţie a multor europeni faţă de România! Ţara noastră va deveni o destinaţie turistică majoră în Europa, sunt sigur de acest lucru, mai ales acum, după ce am discutat cu liderii de opinie prezenţi în ţara noastră cu ocazia acestor infotripuri pe care le organizăm.

Am întâlnit oameni uimiţi de cât de frumoasă este ţara noastră şi care au recunoscut că, până acum, aveau o imagine nedreaptă a României. În câteva luni, ţara noastră va prelua preşedinţia Consiliului Uniunii Europene şi nu va fi o misiune uşoară. Garantez că vom avea un mandat de succes şi că vom profita de această oportunitate pentru a face cunoscută România la adevărata ei valoare„, a declarat ministrul Turismului.

Ministrul Turismului a fost ghid pentru o zi pentru 14 jurnalişti din Cehia, Grecia, Polonia, Estonia şi Spania, care au venit în România într-o vizită de documentare.

Jurnaliştii au făcut un tur al celor mai importante atracţii turistice din zona Braşov-Bran-Sibiu. Ministerul Turismului a organizat acest infotrip, în parteneriat cu Ministerul de Externe, în vederea pregătirii preluării preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene de către România, în prima parte a anului 2019.

Potrivit sursei citate, jurnaliştii au ajuns pe 13 iunie în Bucureşti, iar traseul a cuprins vizite în centrul istoric al Braşovului, la Castelul Bran, la Cetatea Făgăraş, apoi în Sibiu. Ei au putut admira atât oraşul Sibiu, cât şi atracţiile din împrejurimi, Ocna Sibiului, Muzeul Astra, Lacul Bâlea, Transfăgărăşanul.

Vizita de documentare, realizată în perioada 13 -16 iunie, este al treilea eveniment organizat în cadrul unei ample campanii de promovare realizate în contextul preluării preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene. Primele infotripuri au prezentat atracţiile turistice din Oradea, Cluj şi Delta Dunării. Următoarea vizită de documentare va avea ca destinaţie litoralul Mării Negre şi va avea loc la mijlocul lunii iulie.

Toate vizitele de documentare au avut ca punct de pornire Bucureştiul şi atracţiile sale, se mai arată în comunicatul Ministerului Turismului.

Spynews
EXCLUSIV | Cât s-a împrumutat Andrei Versace de la cămătari înainte să moară. Suma a tocat-o la ruletă, în câteva mâini
Bzi.ro
Anca Țurcașiu a făcut furori, în costum de baie, pe Instagram! La 54 de ani, artista arată impecabil!
Fanatik.ro
Motivul pentru care nu trebuie să bei cafea sau ceai în avion. Te vei gândi de două ori înainte să mai faci asta
Capital.ro
Statul vrea banii românilor. Proprietarii de case și mașini sunt obligați să o plătească
Playtech.ro
Bancul Zilei. Bubulina și Bulă se pregătesc de noaptea nunții: ”Fii tandru și...”
DailyBusiness
Sute de frigărui din carne de câine, scoase la vânzare. Ofițerii de ordine publică au intervenit de URGENȚĂ
Adevarul
Uniformele, obligatorii în școli. Propunerea îi revoltă pe părinți: „Va ieși scandal”
Spynews
Scandal monstru între Florin Salam și Tzancă Uraganu! Scenă ireală petrecută între cei doi artiști, cu tentă penală | VIDEO
Spynews
Imagini de Evul Mediu la Iași! Scandal cu pistoale și cuțite în plină stradă. Ireal ce a generat tulburătoarele scene | VIDEO
Evz.ro
Fel de mâncare tradițional popular mortal. În fiecare an mor aproximativ 20.000 de oameni
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
FOTO. Aza Gabriela, apariție spectaculoasă în plină vară! Cum s-a afișat cântăreața
wowbiz.ro
Ultimele mesaje ale Dianei, înainte să fie ucisă cu toporul de soțul ei! Ce a făcut fix în ziua tragediei
Cancan.ro
Florin Salam a întrecut orice limită! După ce şi-a pierdut nevasta şi copiii, s-a aflat şi ce i-a făcut lui Tzancă Uraganu
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Tu știai că e ilegal? Activitatea pe care mulți români o practică, dar nu știu că pot risca sancțiuni drastice
Capital.ro
Interzis pentru șoferii care fac ITP-ul. Primești pe loc două amenzi, una peste alta. Legea nu permite
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Fosta ispită de la Insula Iubirii nu ratează nicio ocazie să își arate dragostea față de milionarul cu 24 de ani mai bătrân decât ea, care i-a luat un Ferrari cadou!
stirilekanald.ro
Breaking news! E vorba despre soțul doctoriței Marina Gavril
substantial.ro
George Simion: „România trebuie să aibă o Armată profesionistă, altfel vom fi ocupați în 2 zile”
MediaFlux
LOVITURĂ pentru PENSIONARI! NU se dau BANI ÎN PLUS
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!