Principalele teme de discuţii vor fi legate de modul în care va fi construit bugetul României pentru 2016, dar şi de posibilitatea încheierii unui nou acord cu FMI.
Citeşte şi: Mugur Isărescu: Un acord cu FMI ar fi benefic. Trebuie axat pe probleme nerezolvate
Vor fi abordate, de asemenea, şi aspecte rămase în suspensie privind continuarea reformelor structurale, eficientizarea întreprinderilor de stat, calendarul listărilor la bursă sau cel al liberalizării preţurilor din sectorul energetic, potrivit agenției de presă Rado.
Cel mai recent acord al României cu FMI a fost unul de tip preventiv, care a expirat la sfârşitul lunii septembrie, după ce s-a finalizat cu succes o singură misiune de evaluare a rezultatelor derulării sale.
Principalele divergenţe dintre autorităţile române şi reprezentanţii Fondului Monetar Internaţional au fost, la momentul respectiv, legate de oportunitatea şi nivelul relaxării fiscale pe care executivul dorea să o realizeze.
Ministrul Finanţelor: România va solicita încheierea unui nou acord cu FMI în 2015
Ministrul de finanţe, Eugen Teodorovici, a declarat recent că un nou acord cu FMI ar fi benefic, însă a adăugat că o decizie în acest sens nu poate fi luată decât în urma unor consultări politice. Din opoziţie, liberalii consideră de asemenea că este nevoie de un nou acord dacă România vrea să se împrumute mai ieftin.