Monstruoasa rețea-caracatiță a lui Florian Coldea. Victor Ciutacu: „Așa au erupt, din nimic, tinerii multimilionari care dau de-a dura cu banii, sfidează realitățile și oamenii obișnuiți”

Generalul Florian Coldea, fostul director adjunct al SRI, e implicat în scandal după scandal. După bătaia de la Untold Dubai, apar noi informații scandaloase.

22 feb. 2024, 11:20
Monstruoasa rețea-caracatiță a lui Florian Coldea. Victor Ciutacu: „Așa au erupt, din nimic, tinerii multimilionari care dau de-a dura cu banii, sfidează realitățile și oamenii obișnuiți”

Victor Ciutacu a făcut noi dezvăluiri despre scandalul în care a fost implicat Florian Coldea.

Citește și Florian Coldea, întâlnire cu scandal în zona VIP de la Untold Dubai. Cu cine a intrat în conflict fostul șef din SRI

„Dacă există ceva ce a reușit să construiască Florian Coldea în mulții ani în care a împărățit peste informațiile și cătușele din România, ei bine, răspunsul e rețeaua infernală care i s-a supus și pe care a folosit-o cu succes de câte ori a avut nevoie.

În primul rând, a împânzit managementul multinaționalelor cu oameni de-ai săi. A avut, astfel, la îndemână o uriașă plasă de influență peste țară, care s-a activat la o simplă apăsare pe buton. Participarea uriașă și disciplinată a tinerilor frumoși și liberi la nesfârșitele mitinguri anti-Dragnea, începând cu Ordonanța 13 și culminând cu 10 august, e cel mai bun exemplu în acest sens. 95% dintre oamenii care au suportat frigul, au luat jeturi de apă-n cap și gaze-n nas habar n-aveau, pe fond, de ce sunt acolo. Dar repetau robotic niște lozinci fără legătură cu realitatea. Or, să deții controlul unei astfel de mulțimi, dispusă a merge orbește înainte la semnal, nu-i lucru ușor de realizat.

În al doilea rând, și-a creat și fidelizat o gardă de pretorieni ai businessului. Precum șarpele Kaa, din Cărțile junglei, a amușinat pe lângă bogătașii momentului, i-a cultivat, i-a amețit, după aia i-a curățat prin Kovesi și, într-un final, i-a împroprietărit pe alții, agreați de el, cu activele profitabile rămase după condamnați, fugiți și morți. Așa au erupt, din nimic, tinerii multimilionari care dau de-a dura cu banii, sfidează realitățile și oamenii obișnuiți, genul celor care cheltuie neghiobește și se afișează, să vadă lumea că-s pricopsiți.

În al treilea rând, prin mijloace specifice, a pus la punct un control spartan al presei. Prin înghiontirea, șantajarea și hăituirea proprietarilor și prin infiltrarea, în posturile de conducere și de influență, a propriilor oameni. Care, tot la buton, disemninau, preluând unul de la altul, informațiile convenabile lui și generau campanii infernale de demonizare a celor neconformi. Sau care, dimpotrivă, blocau, ca un zid nevăzut, informațiile contrare intereselor sale.

Rețeaua asta n-a murit, doar hibernează. Dați un simplu search pe Google cu subiectul Coldea-Untold Dubai-Diacomatu. O să fiți suprinși să constatați cât de mulți nu au dat nimic. Totuși, faptul că un general odinioară atotputernic, șef militar al principalului serviciu de informații, ia bătaie și umilință ca-n cartier de la unul pe care l-a înfundat, e o știre oriunde-n lume. Numai pentru ai lui nu…”, a transmis Victor Ciutacu, realizatorul emisiunii „Punctul Culminant” de la România TV.

Citește și Florin Coldea și jurnalista Anca Alexandrescu, dialog incendiar în aeroport. Adevărul despre gașca cu care a petrecut fostul șef al SRI la Untold Dubai