Motivul pentru care Monica Davidescu și-a păstrat numele după căsătorie. Nu o cheamă Temișan: „Nu știu dacă eu am făcut cel mai bine”

Motivul pentru care Monica Davidescu și-a păstrat numele după căsătorie. Cei doi actori sunt căsătoriți de 26 de ani, însă artista a refuzat să-i ia numele soțului său la acel moment. Vedeta a povestit care a fost motivul pentru care atunci a făcut această alegere.

23 mai 2023, 13:48
Motivul pentru care Monica Davidescu și-a păstrat numele după căsătorie. Nu o cheamă Temișan: „Nu știu dacă eu am făcut cel mai bine”
Motivul pentru care Monica Davidescu și-a păstrat numele

Motivul pentru care Monica Davidescu și-a păstrat numele după căsătorie. Acrița și Aurelian Temișan și-au unit destinele n anul 1996 și au o căsnicie care rezistă durează de 26 de ani. Sunt împreună acasă, uneori pe scenă, și au o fiică de care sunt foarte mândri, dar nu împart același nume de familie.

Citește și: Monica Davidescu a rupt tăcerea despre divorţ: „Am pus multe semne de întrebare”

Motivul pentru care Monica Davidescu și-a păstrat numele după căsătorie

Monica Davidescu a mărturisit ca principalul motiv pentru care a refuzat să ia numele lui Aurelian Temișan a fost legat de o dorință a tatălui său, care și-a dorit mult un băiat, ca să-i ducă numele mai departe.

În buletin sunt Monica Davidescu. Pe scenă sunt Monica Davidescu. În viața de zi cu zi sunt Monica Davidescu, soția lui Aurelian Temișan. Nu am luat numele lui. Într-adevăr, 10 ani, pentru spectacolele de prezentare în barurile de noapte, am folosit apelativul Dora David.

(…) Oricum îți trebuie niște hârtii. Și dacă te cheamă la fel ca pe soțul, dacă vrei să pleci cu copilul trebuie să îți dea o hârtie. Așa e legea la noi. Eu însă mi-am păstrat numele de scenă și în buletin și după căsătorie. El și-a păstrat numele.

Asta și pentru că eu am vrut să duc mai departe numele tatălui meu care și-a dorit un băiat, dar nu a avut. S-a prăpădit și am zis că eu o să merg mai departe cu Davidescu. Surorile mele și-au schimbat numele după soții lor.

Fetița poartă numele amândurora: Temișan Davidescu Dora Maria. Nu știu dacă eu am făcut cel mai bine, pentru că biata copilă atunci când completează un formular are de scris și nu îi încape niciodată numele în formularul respectiv. Asta este”, a declarat Monica Davidescu pentru Ego.ro.