Nicolae Ciucă, primele declarații despre candidatul Burduja: ”Dă speranță celor nehotărâți. Trebuie o campanie pozitivă”

Președintele PNL Nicolae Ciucă a făcut primele declarații după ce coaliția PSD-PNL s-a rupt în ce privește alegerile pentru Primăria Capitalei, odată cu retragerea candidaturii lui Cătălin Cîrstoiu.

23 apr. 2024, 11:37
Nicolae Ciucă, primele declarații despre candidatul Burduja: ”Dă speranță celor nehotărâți. Trebuie o campanie pozitivă”

Nicolae Ciucă a afirmat marți că a avut o discuție cu Sebastian Burduja marți seară, înainte ca acesta să fie desemnat candidatul PNL la Primăria Capitalei, în timp ce PSD a ales să meargă pe mâna fostului edil Gabriela Firea.

”Doar nu credeati ca am luat o decizie fara sa vorbesc cu dumnealui. Sansele PNL sunt date de profilul candidatului. Vine de pe functia de ministru, este optiunea care da sperante celor care nu s-au hotarat pana acum si poate sa isi prezinte programul avand la indemana activitatea celorlalti candidati care au fost deja primari.

Nu vreau sa vorbesc despre alti candidati, doar de al meu. Cred ca este cazul sa trecem de la o campanie negativa, la una pozitiva. Burduja este un politician tanar, cu pregatire foarte buna, a fost ministru de doua ori, are viziune si este motivat si plin de speranta.

Trebuie sa avem nu o campanie bazata pe ura, ci una bazata pe speranta.”, a spus Nicolae Ciucă.

Citește și:

Coaliţia PSD-PNL a operat schimbarea după 13 ore de şedinţă. Cătălin Cîrstoiu a fost retras, Gabriela Firea şi Sebastian Burduja vor candida pentru Primăria Capitalei

PSD și PNL au decis luni să aibă fiecare candidat la primăria Capitalei: Gabriela Firea, respectiv Sebastian Burduja. Partidele au decis să renunțe la candidatura lui Cătălin Cîrstoiu cu șapte zile înainte de expirarea termenului la care pot fi înregistrate candidaturile.

Firea și Burduja și-au exprimat intenția de a candida înainte de a fi desemnat medicul Cătălin Cîrstoiu. Firea figurează pe locul trei pe lista comună de la europarlamentare.

Liderii PSD și PNL au luat decizia după aproape 14 ore de negocieri.

Citește și:

Gabriela Firea: „Mulţumesc pentru încredere. Voi redeschide toate şantierele blocate şi voi reda curăţenia şi frumuseţea Capitalei”

Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, a afirmat, marţi, că în actuala campanie pentru Primăria Capitalei, trebuie prezentat „un model liberal de administraţie”.

„Toate aceste cancanuri (…) este neplăcut pentru bucureşteni. Din respect pentru ei, trebuie să să mergem înainte şi să le prezentăm un model liberal de administraţie”, a spus ministrul Energiei, adăugând că „întotdeauna” a pus interesul oamenilor „mai presus”.

„Îmi doresc să văd o campanie fără atacuri între niciunul dintre participanţi, să fie o campanie altfel, pentru democraţia adevărată. Aşa trebuie să fie România, după 34 de ani, în care să vorbim realmente pentru bucureşteni pe soluţii, pe programe, pe investiţii, cum ar trebui să arate o capitală europeană. Asta este miza. Poate Bucureştiul să dea exemplul unei altfel de campanii?”, a arătat Sebastian Burduja.

Ministrul Energiei îl însoţeşte pe preşedintele Klaus Iohannis în vizita sa oficială în Coreea de Sud.

Coaliţia a decis luni seara să propună candidaturi separate la Primăria Capitalei, respectiv Gabriela Firea – PSD şi Sebastian Burduja – PNL, pentru a maximiza electoratele celor două partide, potrivit unor surse politice.

Sursele au precizat că cei doi candidaţi la Primăria Capitalei nu se vor ataca în campanie, ci vor avea o campanie constructivă, centrată pe soluţii pentru Bucureşti.