„Toate bugetele sunt identice de la an al an. Am văzut un raport cu Curții de Conturi care vorbea de cheltuieli nejustificate, prețuri de la cinci ori la 50 de ori mai mari la ALPAB, unde vorbim de băncuțe, crizanteme, tei. Același buget pentru 2015 se regăsește în bugetul pentru anul 2016. Păstrăm aceeași meteahnă de a previziona cheltuieli mai mari decât știm de la început că o să reușim să acoperim prin venituri, asta probabil pentru a avea o marjă de manevră în negocieri. Așa cum DNA a dovedit de multe ori, trebuie să plătești și când iei contractul, și când se fac plăți. Nu poți să înțelegi din buget unde se duc exact cheltuielile”, a afirmat Nicușor Dan.
El a spus că, în bugetul Capitalei pe anul 2016, există, la capitolul „Alte cheltuieli”, prevăzuți 270 de milioane de lei și la „Cheltuieli cu bunuri și servicii” încă 250 de milioane de lei.
„Doar în bugetul primăriei avem o linie pe care scrie „alte cheltuieli” 270 de milioane de lei și o altă linie, alte cheltuieli, cu bunuri și servicii, 250 de milioane de lei. În total, 500 de milioane de lei, peste 100 milioane de euro de care nimeni nu știe. Ce vom face cu acești bani?” a spus Nicușor Dan.
La rândul său, Liviu Mălureanu de la USB sectorul 3 consideră că bugetul în forma actuală este „netransparent, neprietenos cu cetățenii, un document de contabilitate internă”.
„Nu urmărește o listă de priorități, nu este structurat pe programe de dezvoltare. Nu permite trasabilitatea îndeplinirii obiectivelor de investiții. Nu arată dacă banii cheltuiți au fost bine administrați”, a spus Mălureanu.