Nicuşor Dan, despre mitingul profesorilor: „Eu am autorizat toate protestele care au fost solicitate, inclusiv cele împotriva mea”. Ce spune de un nou mandat

Primarul Capitalei Nicuşor Dan a explicat că are o susţinere mai mare din partea bucureştenilor, în momentul de faţă, decât avea în anul 2020 şi că îşi doreşte să candideze pentru un nou mandat, cu susţinerea partidelor de dreapta.

07 iun. 2023, 13:55
Nicuşor Dan, despre mitingul profesorilor: „Eu am autorizat toate protestele care au fost solicitate, inclusiv cele împotriva mea”. Ce spune de un nou mandat

Primarul Capitalei Nicuşor Dan a precizat, chestionat dacă va autoriza protestul anunţat de sindicaliştii din educaţie pentru joi sau vineri în Bucureşti, că întotdeauna a autorizat toate solicitările de proteste, inclusiv pe cele împotriva sa.

„Eu am autorizat toate protestele care au fost solicitate, inclusiv cele împotriva mea. Vă aduc aminte că au fost luni de zile proteste la geamurile Primăriei făcute de diferite grupuri de cetăţeni. Evident că vom autoriza toate protestele. Nu am exact situaţia protestelor autorizate, dar nu există protest care să fie respins”, a afirmat Nicuşor Dan, întrebat miecuri dacă va autoriza protestul dascălilor anunţat pentru joi sau vineri în Bucureşti.

Sondaj pentru Primăria Capitalei. Cum poate câştiga Nicușor Dan un nou mandat în 2024

Preşedintele Federaţiei Sindicatelor din Educaţie Spiru Haret Marius Nistor a anunţat un nou protest al reprezentanţilor din educaţie, joi sau vineri, în Capitală, cu 20.000 de persoane. Despre numărul celor din învăţământ care au renunţat la grevă, el a precizat că s-au retras 15.000 de oameni, iar majoritatea nu sunt membri de sindicat.

„Procentul este nesemnificativ şi nu influenţează legalitatea acestei acţiuni de protest”, a mai spus Nistor.

Nicuşor Dan: Situaţia mea e mai bună decât în 2020. Eu doresc să candidez din partea dreptei

„Desigur. Situaţia mea e mai bună decât în 2020. Atunci intenţia de vot pentru mine, ca persoană fizică, era undeva la 6-8%, acum este peste 20%. Dar suntem în aceeaşi ecuaţie în care am fost în 2020. Aceeaşi ecuaţie în care am fost în 2016. Adică avem de ales între PSD şi un candidat al dreptei”, a declarat Nicuşor Dan, întrebat miercuri despre faptul că un sondaj de opinie arată că ar obţine mai multe procente dacă ar candida pentru un nou mandat la şefia PMB, cu susţinerea PNL şi USR, decât independent.

Chestionat dacă va cere susţinerea partidelor de dreapta, edilul general a răspuns: „Desigur, pe care la nivel administrativ o am în momentul acesta în Consiliul General”.

Întrebat mai departe de ce crede că va câştiga un nou mandat la conducerea Primăriei Capitalei, Dan a replicat:  „Nu. Asta o să spune bucureştenii cine o să câştige”.

„Eu vreau să spun doar că suntem în aceeaşi situaţie în care am fost în 2016 şi în 2020. În 2016 dreapta a luat o decizie eronată. În 2020 a luat decizia corectă. Şi a fost dificil, dar decizia a fost corectă. Şi avem de ales în 2024 între o spoială şi un jaf în banul public şi o chestiune serioasă de construire a Bucureştiului. Eu doresc să candidez din partea dreptei pentru că acesta este mandatul pe care votanţii PNL şi USR mi l-au dat şi mandatul pe care sper să mi-l dea acest public de dreapta care vrea lucruri serioase”, a completat primarul Capitalei.

Nicuşor Dan a anunţat că Tribunalul Bucureşti a decis anularea Planului Urbanistic Zonal Sector 2: Este al cincilea PUZ de sector care este anulat de instanţă

Primarul Capitalei Nicuşor Dan a anunţat că Tribunalul Bucureşti a dispus anularea Planului Urbanisti Zonal (PUZ) Sector 2, fiind al cincelea anulat de către instanţă. Edilul a adăugat că acel PUZ Sector 2 a însemnat „dispariţia a zeci de hectare de spaţiu verde, blocuri de 14 etaje pe malurile lacurilor, blocuri de 14 etaje pe străzi de 7 metri lăţime”.

„Tribunalul Bucureşti a anulat şi a suspendat azi PUZ Sector 2. Este al cincilea PUZ de sector care este anulat de instanţă. Dispariţia a zeci de hectare de spaţiu verde, blocuri de 14 etaje pe malurile lacurilor, blocuri de 14 etaje pe străzi de 7 metri lăţime, asta înseamnă PUZ Sector 2, ca şi celelalte PUZ-uri de sector”, a scris Nicuşor Dan, miercuri pe Facebook.„Asa-zişii dezvoltatori imobiliari au încercat cu tot dinadinsul să oprească soluţia instanţei: cereri succesive de recuzare a instanţei, plângere la DNA împotriva judecătoarei înainte de pronunţare, intervenţii noi la fiecare termen pentru a forţa amânarea, etc.”, a completat edilul general,

El a adăugat că instituţiile statului „tac complice”.„Inspectoratul de Stat în Construcţii şi Prefectul au fost sesizate de mine de acum doi ani şi nu fac în continuare nimic, mai mult, încurajează aşa-zişii dezvoltatori să construiască în baza PUZ”, a conchis Nicuşor Dan.

rimarul Capitalei Nicuşor Dan a precizat, chestionat ce opinie are despre faptul că motorul unui tramvai care circula pe linia 10 din Bucureşti a luat foc, în urma unei defecţiuni tehnice, că aceleaşi tramvaie circulă şi în alte oraşe. Edilul general a adăugat că vor mai fi incidente, însă ele sunt mult mai puţine decât la tramvaiele vechi din Capitală.

Prognoza meteo. Ciclonul se întoarce peste România, se anunţă grindină, vijleii şi descărcări electrice în weekend

„Trebuie să ne uităm statistic la tipul acesta de probleme. Sunt luni bune de când tramvaiele acestea circulă. Aceleaşi tramvaie circulă în oraşe din România. O să mai fie incidente, dar ele sunt mult, mult mai puţine decât tramvaiele vechi din Bucureşti”, a afirmat Nicuşor Dan, întrebat miercuri ce opinie are despre faptul că un tramvai de pe linia 10 s-a defectat şi s-a declanşat un incendiu la unul dintre cele două motoare.

Edilul a explicat că „a fost un incendiu produs de o presiune de la sistemul electric” şi „nu a fost niciodată un călător”.

„Au mai fost incidente. Statistic deja tramvaiele acestea au zeci de mii de km parcurşi şi e oarecum normal”, a completat Dan.

Unul dintre motoarele unui tramvai Imperio achiziţionat de la ASTRA Vagoane Arad care circula de pe linia 10 a luat foc marţi după-amiază, în zona Piaţa Sudului, iar focul a fost stins de vatman cu extinctorul din dotare.