Nicuşor Dan nu se teme de Gabriela Firea în lupta pentru Primăria Capitalei. „Lupta se va da între mine şi Piedone”

Nicușor Dan pare să nu fie îngrijorat de intrarea Gabrielei Firea în cursa pentru Primăria Capitalei. Actualul edil afirmă că lupta se va da, în continuare, între el și Cristian Popescu Piedone. Potrivit primarului general, în sondajele recente, Cristian Popescu Piedone se afla mult înaintea Gabrielei Firea, chiar dacă aceasta era susținută de coaliția PSD-PNL.

23 apr. 2024, 16:58
Nicuşor Dan nu se teme de Gabriela Firea în lupta pentru Primăria Capitalei. „Lupta se va da între mine şi Piedone”
Nicuşor Dan nu se teme de Gabriela Firea în lupta pentru Primăria Capitalei. "Lupta se va da între mine şi Piedone"

Nicuşor Dan nu se teme de Gabriela Firea în lupta pentru Primăria Capitalei. În perspectiva alegerilor care se desfășoară într-un singur tur și care conduc la o polarizare a votului, Nicușor Dan consideră că lupta se va concentra între el și Cristian Popescu Piedone.

„În configuraţia actuală, în continuare, primele două şanse le am eu şi Cristian Popescu Piedone. De altfel, în sondajul pe care l-am făcut acum o lună, unul din slide-uri se referea la această posibilitate şi Cristian Popescu Piedone era mult înaintea Gabrielei Firea, chiar dacă ea era susţinută nu doar de PSD, ci de toată coaliţia PSD – PNL. Spun azi că, fiind alegeri într-un singur tur, care le polarizează, oamenii votează util, lupta se va da între mine şi Cristian Popescu Piedone”, a declarat Nicuşor Dan la Digi24.

Citeşte şi: Nicușor Dan, reacţie după ruperea coaliției PSD-PNL la București: ”Decizie grea. A cui campanie să o finanțeze?”

Coaliția PSD-PNL a decis să meargă cu candidaturi separate la funcția de primar general al Capitalei, susținându-i pe Gabriela Firea (PSD) și Sebastian Burduja (PNL), în speranța de a maximiza electoratul celor două partide.

Citeşte şi: Piedone acuză un ”blat” pentru Primăria Capitalei după retragerea lui Cîrstoiu: ”PNL și PSD îl susțin pe Nicușor Dan!”

Nicuşor Dan declara luni, înaintea deciziei PSD-PNL, că în acest moment, în lipsa unui candidat viabil al coaliţiei, lupta s-a polarizat deja între primii clasaţi, el şi Cristian Popescu Piedone, astfel că este foarte greu pentru oricine să intre pe ultima sută de metri în această campanie pentru că pleacă cu un handicap foarte foarte mare. Nicuşor Dan a mai spus că delimitarea coaliţiei faţă de medicul Cătălin Cîrstoiu este un lucru neserios şi  că  i-ar fi plăcut să aibă o dezbatere cu Gabriela Firea, pentru a compara mandatele.