Nicușor Dan reacționează după valul de atacuri primit de la contracandidații la Primăria Capitalei: „PSD este dușmanul poporului, oamenii vor vota util”

Actualul primar al Capitalei, Nicușor Dan, a reacționat la atacurile primite de la contracandidații săi la Primăria Bucureștiului.

23 apr. 2024, 22:11
Nicușor Dan reacționează după valul de atacuri primit de la contracandidații la Primăria Capitalei: „PSD este dușmanul poporului, oamenii vor vota util”
Nicușor Dan reacționează după valul de atacuri primit de la contracandidații la Primăria Capitalei: „PSD este dușmanul poporului, oamenii vor vota util”

Nicușor Dan susține că este sigur că bucureștenii vor vota candidatul de dreapta. De asemenea, edilul își dorește să discute cu contracandidații săi pe baza realizărilor individuale.

Citește și: Nicușor Dan, reacţie după ruperea coaliției PSD-PNL la București: ”Decizie grea. A cui campanie să o finanțeze?”

Nicușor Dan reacționează după valul de atacuri primit de la contracandidații săi

„Eu am ajuns primar în 2020 pentru că era un public de dreapta. USR, PNL și simpatizați PNL și simpatizanți USR, care nu erau mulțumiți de Firea, prin sprijinul acestor partide am câștigat alegerile din 2020. În 2024 suntem în aceeași luptă la stânga și dreapta, suntem în alegeri într-un tur, iar alegerile într-un tur polarizează între primii doi candidați. În momentul în care acești simpatizanți realizează că un vot pentru un candidat de pe locul 3 va merge la următorul clasat, adică la mine, vor vota util. Bineînțeles că unii vor vota candidatul propus de partid, eu mă aștept ca mulți dintre ei să voteze candidatul de dreapta care are cele mai mari șanse pentru a nu câștiga candidatul de stânga. Eu cred că acești simpatizanți vor vota lista consilierilor generali propusă de PNL, dar eu mă bazez că vor vota candidatul de dreapta, nu pe cel de stânga, adică PSD, care este dușmanul poporului. Pe bilanțul meu putem să vorbim. În 20220 am fost un primar independent pentru a fi sprijinit de toate partidele de drepată. Ăsta e motivul pentru care mi-am păstrat independența, pentru a fi sprijinit de cât mai multe partide. Eu mă ocup de București din anul 2006-2007. Nu intenționez deloc să candidez la prezidențiale, nu mi s-a propus niciodată. Nu am avut comunicarea cea mai fericită cu bucureștenii, mai ales la începutul mandatului, sper să reușesc acum. În dialogul cu contracandidații, aș vrea să avem discuții pe cifre, aplicate, pe ce a făcut fiecare dintre noi. Dacă spunem „tu nu ai făcut nimic, tu nu ai făcut nimic” nu ajungem nicăieri”, a declarat Nicușor Dan la Antena3 CNN.

În plus, recent, Nicușor Dan a susținut că nu se teme de Gabriela Firea, proaspăt intrată în cursa pentru un nou mandat de primar general.

„În configuraţia actuală, în continuare, primele două şanse le am eu şi Cristian Popescu Piedone. De altfel, în sondajul pe care l-am făcut acum o lună, unul din slide-uri se referea la această posibilitate şi Cristian Popescu Piedone era mult înaintea Gabrielei Firea, chiar dacă ea era susţinută nu doar de PSD, ci de toată coaliţia PSD – PNL. Spun azi că, fiind alegeri într-un singur tur, care le polarizează, oamenii votează util, lupta se va da între mine şi Cristian Popescu Piedone”, a declarat Nicuşor Dan la Digi24.

Citește și: Nicuşor Dan nu se teme de Gabriela Firea în lupta pentru Primăria Capitalei. „Lupta se va da între mine şi Piedone”