Să căutăm să-L onorăm pe Domnul cu cuvintele noastre. Cu ajutorul lor să facem efortul de a le arăta altora dragostea și harul Lui…
Printre lucrurile pe care creștinii nu ar trebui să le spună niciodată celorlalți, există câteva ce-i rănesc profund, îi resping, încheind ceea ce într-un alt mod ar putea fi o conversație fructuoasă.
Wesley Baines, editor Beliefnet, scoate la suprafă cel puțin 5 propoziții care nu ar trebui niciodată să fie pronunțate de către creștini. Toate, cu scopul de a deveni un mai bun reprezentant al lui Dumnezeu și de a ne strădui să chemăm oamenii înapoi spre biserică, scrie secretele.com.
Citeşte şi Papa Francisc îi canonizează pe copiii care au avut viziuni de la Madona
Să aruncăm o privire la ce vrea să ne spună Wesley Baines!
1. Vei merge în iad
Nimic mai grav decât această afirmație. Una este să vorbești despre eternitate, alta e să condamnăm pe cineva pentru comportamentul său ori pentru o anumită alegere.
Nu știm dacă cineva se duce sau nu în Iad și a spune acest lucru nu face decât să pună capăt oricărei conversații productive despre potențialele probleme spirituale ale cuiva.
Dacă doriți să discutați cu un semen despre atitudinea lui, despre ceea ce nu vă place, acesta nu este cel mai bun mod de a conduce conversația. Biblia ne dă exemple despre ceea ce Dumnezeu așteaptă de la noi și-l ajută pe om.
Nu este treaba noastră să condamnăm, așa că scoateți afirmația din vocabularul vostru creștin.
Mai mult decât atât, spunând asta unui necredincios, conturați portretul unui Dumnezeu care trimite cu bucurie oamenii într-un chin veșnic, conștient că nu se supune voinței Sale.
Ne întrebăm dacă acesta este Dumnezeu pe care dorim să-l introducem în lume. Cu certitudine, Nu!
Realitatea iadului este mult mai complicată și mult mai contestată decât o astfel de afirmație prea simplificată.
Apoi, nu are nici un beneficiu pentru cei care nu sunt familiarizați cu învățăturile creștine.
Așadar, evitați să rostiți asemenea vorbe, dacă doriți să vă angajați cu adev[rat într-o conversație cu ceilalți. Sunt modalități mai bune de a avertiza oamenii despre consecințele alegerilor lor.
2. Acesta-i adevărul pentru că Biblia o spune
Avem impresia că vorbele noastre reprezintă adevărul. Să fim onești! Varietatea interpretărilor în sânul bisericii relevă până în ce punct mințile umane sunt „defectuoase” pentru a-l interpreta.
Foare periculos este să vorbim despre asta cu un necredincios. Mai degrabă căutăm un cuvânt util și pertinent pentru el și să lăsăm Duhul Sfânt să-l convingă.
Citeşte şi Prima ţară care a adoptat CREŞTINISMUL ca RELIGIE oficială este Armenia
3. Totul se întâmplă dintr-un motiv
Am pierdut o persoană dragă, suntem în doliu sau în fața unei boli incurabile. Nu este ceee ce ne-am dori să auzim pentru a ne reface. Susținând că totul se întâmplă dintr-un motiv înseamnă a ocoli suferința, pâna la a o nega uneori, pentru că în final să fie și mai mare.
Să nu cădem în aceste sloganuri precipitate, să nu negăm suferința.
4. Îți trebuie mai multă credință
Sigur că toți avem nevoie să creștem în credință. Însă, când ceva nu funcționează în viața cuiva, amintindu-i de această afirmație, avertizezi persoana respectivă că s-ar fi lepădat de credință și asta nu-l va ajuta cu nimic.
5. Diavolul a lucrat/și-a băgat coada
Atunci când îl învinovățim pe Satana pentru toate necazurile noastre, înseamnă că evităm să ne asumăm o eventuală responsabilitate. Stă în firea umană să căutăm mereu un vinovat, dar Satana nu se ascunde în spatele fiecăreia dintre problemele cu care ne confruntăm în viață.
Nu credeți că ar fi mai potrivit să analizăm la rece motivele unui eșec, înainte de a arăta cu degetul spre Diavol sau spre lumea întreagă?
În postura de adevărați creștini, suntem responsabili de toate cuvintele noastre și ar fi cazul să învățăm să reflectăm la consecințele pe care le pot avea asupra celor din jurul nostru.