Nu ştii ce culoare să îţi mai faci DORMITORUL? Vezi câteva idei-trăsnet

Amenajarea dormitorului, la fel ca a oricarei alte camere din casa, incepe, de regula, de la alegerea paletei cromatice care va imbraca decorul. Daca alegerea culorii de baza nu este cea mai dificila dintre sarcini, gasirea culorilor si nuantelor care ar trebui sa vina in completare le starneste multora tot felul de dileme.
Iulian Tudor
13 dec. 2015, 06:23
Nu ştii ce culoare să îţi mai faci DORMITORUL? Vezi câteva idei-trăsnet

Daca iti place movul si vrei sa-l folosesti in amenajarea dormitorului, dar eziti nestiind cu ce culori il poti asorta pentru a obtine un decor placut si armonios, e bine sa stii ca poti apela la vernil, crem, gri, ocru, ciocolatiu sau albastru, iar daca iti place turcoazul, il poti asorta atat cu crem, bej si nuante de maro, cat si cu coraille, somon, vernil, gri si negru, scrie casadex.ro

Galeria foto de mai jos te va ajuta sa intelegi mai repede cat de multe optiuni cromatice ai la dispozitie, daca vrei sa obtii un dormitor colorat, frumos si indraznet, asa cum vezi in filme.

Citeşte şi Amenajarea de interior se întoarce în epoca preistorică. Care este accesoriul de lux pentru o casă modernă

Dormitorul MOV

In ultimii ani, movul, violetul, lilaul si diverse nuante ale acestora au cunoscut o crestere in preferintele publicului, iar producatorii de mobilier, decoratiuni, accesorii si finisaje s-au adaptat punand la dispozitia publicului „materialele” necesare compunerii unui ambient axat pe aceste culori. Si totusi, multi dintre admiratorii acestei palete cromatice nu se incumeta sa o foloseasca in amenajarea propriei locuinte, de teama ca nu vor gasi alte culori si nuante cu care sa o asezoneze armonios.

Primele 4 imagini ale galeriei foto de mai jos iti prezenta cateva dintre variantele de amenajare a unui dormitor in nuante de mov. Am evitat sa-ti aduc drept exemplu combinatia mov-gri, intrucat a devenit deja o abordare mai mult decat comuna si banala, desi este una eleganta, rafinata si frumoasa. In schimb, vei gasi 3 palete cromatice axate pe nuante de bej, ocru, galben mustar, vernil, albastru si ciocolatiu, numitorul comun al acestora fiind movul si variatiile lui. Observa ca movul poate fi folosit atat in calitate de culoare principala, cat si in calitate de accent cromatic, sub forma decoratiunilor si accesoriilor, iar dormitoarele ilustrate in imagini sunt astfel departe de a fi plictisitoare si comune.

Palete cromatice axate pe bleu si turcoaz

Urmatoarele imagini ilustreaza cateva variante de amenajare a unui dormitor turcoaz sau bleu, cu diferite accente cromatice. Pornind de la variatii ale albastrului, trecand prin combinatii de bej si maro si alaturandu-se jucausului si proaspatului verde turcoazul sau bleul arata la fel de frumos.
Indiferent de alegerea pe care o vei face, e bine sa stii ca nu trebuie sa eviti albul, care te va ajuta sa faci cat mai placuta trecerea de la o culoare la alta, aducand un plus de luminozitate. Albul este necesar mai cu seama atunci cand in decor predomina si tonalitati inchise de maro, gri sau chiar negru.
In ce alte culori mai poti amenaja un dormitor?

In principiu, nu stiu sa existe vreo culoare despre care am putea spune ca ar trebui evitata in amenajarea dormitorului. De la alb, la negru, de la albastru profund, la rosu pasional, de la galben insorit si pana la asezatul cafeniu – toate culorile pot fi aduse in decorul unui dormitor, cu conditia respectarii proportiilor.

Citeşte şi AMENAJAREA LOCUINŢEI. Ce culori sunt ideale pentru dormitor

Iata, de pilda, daca iti place rosul, e bine sa stii ca agresivitatea acestei culori nu o face tocmai potrivita pentru a fi folosita pe scara larga in amenajarea dormitorului, intrucat poate avea un efect obositor, iritant asupra psihicului tau. In schimb, daca vei aduce aceasta culoare doar sub forma accentelor cromatice, pe care le vei intercala cu altele, colorate diferit, te vei alege cu un dormitor frumos si placut, in care iti va fi drag sa te retragi de cate ori simti nevoia de odihna si liniste.

O alta culoare frumoasa, vie si placuta pe care o poti folosi cu incredere in amenajarea unui dormitor este coraille sau somon–o nuanta apropiata–care desi este destul de pronuntata vizual, nu are un impact la fel de agresiv ca rosul despre care iti vorbeam mai devreme.

Si, spre deosebire de rosu, poate fi alaturata unei palete mult mai variate de culori, lucru de care te poti convinge rasfoind imaginile de mai jos. Iar daca somon sau coraille ti se par prea aprinse, poti alege caramiziul, care nu este altceva decat un portocaliu mai sters, mai pamantiu si mai asezat – o nuanta calda care te va ajuta sa incalzesti decorul dormitorului, mai cu seama daca vei veni in completare cu cateva accesorii si decoratiuni din lemn masiv sau cu cateva textile in nuante de maro.

Spynews
Știrile Antena Stars. Magicianul Robert Tudor, țepuit de un șofer de ride-sharing. Cum s-a întâmplat totul: ”El câștigă câte...” / VIDEO
Bzi.ro
Babs s-a afișat cu un milionar celebru! Cum a fost surprinsă fosta iubită a lui Dorian Popa
Fanatik.ro
România câştigă grupa E la Euro 2024! Va întâlni Olanda în optimi după Georgia – Portugalia 2-0
Capital.ro
Interzis pentru cei cu permis de conducere. Legea pe care șoferii nu o pot încălca
Playtech.ro
ȘOC! Emilia Ghinescu, cu SÂNII la vedere! Atenție, poze de INFARCT!
DailyBusiness
Poliția Română face angajări! Peste 1.000 de posturi sunt disponibile
Adevarul
Pluralul cuvântului „complex”, exercițiul care i-a pus in dificultate pe elevi la Evaluarea Națională
Spynews
Mireasa. Direct din culise. Fanii îi cer Mariei Lungu să se împace cu Cristian Marinescu. Cum a răspuns blondina
Spynews
Cine este și cu ce se ocupă Diandra Doris, ispita de la Insula Iubirii! Este urmărită zilnic de zeci de mii de persoane pe rețelele de socializare / FOTO
Evz.ro
Fiica Andreei Marin are o traumă. Experiența care a lovit din plin
Impact.ro
ȘOC! Monica Bîrlădeanu SE CĂSĂTOREȘTE cu Valeriu Gheorghiță! Am aflat DATA NUNȚII
Prosport.ro
GALERIE FOTO. Mihaela Borcea, imagini îndrăznețe: și-a etalat bustul generos în costum de baie!
wowbiz.ro
Monica Gabor, prima reacție după ce a văzut imaginile cu Irina din România! Unde a dus-o Irinel Columbeanu pe fiica lor înainte să se întoarcă în America și ce a avut de zis fosta soție?
Cancan.ro
Cutremurător! Fiica Iuliei Albu, afectată de cancerul tatălui: 'Nu era...'
Playsport.ro
Aparițiile astea ale Mădălinei Ghenea trebuie INTERZISE! A pozat iar cu toate secretele la vedere și a "scăpat" imaginile pe net
kanald.ro
Cât cer interpreții de muzică populară pentru a cânta la o nuntă! Tarifele sunt de ordinul miilor de euro. „Se pare că oamenii vor”
Capital.ro
Decizie privind centralele de apartament din România. Anunț urgent azi, 26 iunie
StirileBZI
Se acordă un nou ajutor de la minister! Cine va primi banii
Prosport.ro
GALERIE FOTO. „Devoratoarea de milionari” din Călărași i-a înnebunit pe englezi!
stirilekanald.ro
Schimbări drastice pentru proprietarii de apartamente! Oricine se opune riscă să intre la închisoare
substantial.ro
Georgia învinge Portugalia cu 2-0 la Euro 2024; Turcia trece de Cehia cu 2-1
MediaFlux
Decizia FINALĂ privind CENTRALELE de APARTAMENT. S-a DAT LEGEA
Shtiu.ro
Top 3 țări cu cei mai proști locuitori. Îi trimiți după apă, vin cu pâine! Pe ce loc sunt românii?