De unde își cumpără Petre Daea porcul de Crăciun?! Ministrul Agriculturii nu apelează la supermarketuri! „Îl iau cu cât mi-l dă!”

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a dezvăluit de unde își va cumpăra carne de porc în acest an. Recent, ministrul a spus că în România este cea mai ieftină carne de porc.

02 dec. 2022, 12:09
De unde își cumpără Petre Daea porcul de Crăciun?! Ministrul Agriculturii nu apelează la supermarketuri! „Îl iau cu cât mi-l dă!”

Petre Daea îi încurajează pe români să cumpere produse tradiţionale româneşti pentru a sprijini agricultura românească.

Întrebat de unde va lua porcul pentru Crăciun, Petre Daea a răspuns:

Citiți și: EXCLUSIV| Petre Daea, anunț despre alimentele de sărbători: ”Fiți liniștiți că mâncăm și porci de Crăciun”

„Porcul îl cumpăr de la un prieten. Românii noștri știu să crească porci, știu să-i pregătească. Îl iau cu cât mi-l dă. Văd palmele bătătorite de muncă. Să vă duceți în piețe și să luați produse de la românii noștri. (…) Vreau să vă spun că am fost în Spania și mi-a atras atenția un consilier economic de acolo: Domnule ministru, haideți să vedeți ceva extraordinar de important. Toate produsele pe care le au spaniolii și dacă sunt aceleași produse luate din alte țări… ale lor sunt la un preț mai mare și spaniolii se duc tot către produsele lor. De ce? Să susțină producția internă. Este o atitudine pe care o au acolo, față de țară, față de producătorii lor”, a spus ministrul Petre Daea, joi, la Antena 3 CNN.

Petre Daea spunea, în luna octombrie, că prețul cărnii de porc în România este cel mai mic din Uniunea Europeană și îi asigura pe români că vor pune pe masa de Crăciun și carne de porc, deși prețurile au explodat în ultima perioadă.

”Mâncăm și porci de Crăciun, fiți liniștiți că mâncăm și porci de Crăciun! E adevărat că avem o problemă cu pesta porcină africană care ne-a afectat puternic în ultima perioadă, în mod deosebit în 2021, când a intrat în cele 42 de societăți comerciale unde, deși am avut norme de securitate bine așezate în condițiile sanitar-veterinare impuse de reguli și de legislația în domeniu. Totuși am avut aceste pierderi și sigur mai aducem și din import cum și noi dăm la alții”, a declarat Petre Daea, în exclusivitate la România TV.

Producătorii de carne spun însă că prețul unui kilogram de carne de porc se va majora chiar și cu 100% până la sărbătorile de iarnă, iar scumpirile sunt cauzate în mare parte din cauza facturilor la energie, dar și din cauza pestei porcine africane.

În acest moment, prețurile pentru carnea pe porc, în supermarketurile din București variază și ajung char și la 32 de lei/kg.

Citiți și: Daniel Ghiță anunță „prăpăd” înainte de Sărbători: „Cum se face că în fiecare an apare pesta porcină, doar în România exact înaintea Sărbătorilor Creștine? Omorâți porcii românilor, să-i aduceți în faliment pe toți fermierii români!”