„Noi vom avea o ordonanță de corecție adusă la salarizarea personalului din zona bugetară. Prin urmare, sporurile și indemnizațiile și orice măsură specifică oricărei familii ocupaționale vor rămâne așa cum sunt ele în momentul actual. (…) Nu este vorba de înghețare. Sporturile și indemnizațiile au mersul lor. Noi ce încercăm să facem acum este să ne concentrăm pe salariile de bază”, a explicat ministrul Muncii.
Acesta a adăugat că de creșteri salariale ar putea beneficia între 300.000 și 500.000 de bugetari.
Noul ministru al Muncii, primul anunţ pe tema salarizării. Se pregăteşte o nouă ordonanţă
Pe 13 aprilie, Dan Suciu, purtătorul de cuvânt al Guvernului, a anunţat că Executivul a renunţat la proiectul ordonanţei de salarizare unitară în sectorul bugetar, precizând că scopul Guvernului este să vină cu un proiect acceptat de partenerii sociali, în limitările fiscal-bugetare pentru 2016-2017.
„Nu vom continua cu acest proiect de ordonanţă de urgenţă. (…) Scopul Guvernului este să vină cu un proiect acceptat de partenerii sociali, este singurul nostru scop, în limitările fiscal-bugetare pentru 2016-2017 pe care ni le permitem”, a precizat Dan Suciu.
Purtătorul de cuvânt al Guvernului a mai spus că au fost înţelese presiunile şi interesul public pentru acest proiect de OUG, iar de joi vor fi reluate discuţiile cu sindicaliştii. „Am înţeles îngrijorările partenerilor sociali, vom discuta cu aceştia începând de mâine”, a spus Suciu, precizând că vor fi căutate „soluţii mulţumitoare” pentru aceştia, dar în limia deficitului bugetar.
Suciu a mai declarat că proiectul abandonat de Guvern nu ar fi dus la diminuarea salariului pentru nicio categorie de angajaţi din sistemul bugetar.
Liderii principalelor organizaţii sindicale anunţaseră anterior că ministrul Muncii, Ana Costea, a decis retragerea proiectului ordonanţei privind salarizarea în sectorul bugetar.
La scurt timp după decizia Guvernului, Ana Costea şi-a înaintat demisia.