Ponta critică măsurile adoptate pentru stare de alertă: „Un guvern nu vine doar cu bâta peste cetăţeni, nu e bau-bau”

Preşedintele Pro România, Victor Ponta, a intervenit miercuri în direct la România TV, pentru a comenta situaţia muncitorilor români batjocoriţi în Germania şi noile restricţii din cadrul stării de alertă.

RomaniaTV.net
20 mai 2020, 16:58
Ponta critică măsurile adoptate pentru stare de alertă: „Un guvern nu vine doar cu bâta peste cetăţeni, nu e bau-bau”

„Din punctul meu de vedere şi până acum am avut dreptate. Pentru români, prin starea de alertă, care e tot o stare de urgenţă, dar vopsită, avem un guvern cu puteri prea mari, care dă amenzi. D-aia e fericit Orban, că dă amenzi. Dar care nu îşi foloseşte puterile ca să ajute oamenii. Pe cei cu rate, pe cei cu utilităţi de plătit, pentru a redeschide sectoarele economice blocate doar în România. Deja Serbia, Bulgaria şi Grecia au semnat un acord, fără România. 

Va fi bătălie politică, câtă putere ia guvernul. Inclusiv azi, singura bătălie între PSD şi PNL a fost pe primari şi pe şefi de spitale”, a declarat Victor Ponta.

Partea cu măştile e doar bâta. Guvernul zice „nu vă ajut, nu cumpăr eu la un preţ mic, să vă vând sau să vă dau, dacă nu vă permiteţi”. Păi în agricultură credeţi că merg muncitorii cu mască şi mănuşi? Pe mine mă amendează, dar în Germania, la sparanghel, nu mă amendează.

Un guvern nu vine doar cu bâta peste cetăţeni, ci vine să-i ajute, să le explice, să-i sprijine. Aşa văd eu un guvern, nu bau-bau, care ştie doar să pedepsească. Până la urmă îi pedepseşte tot pe ăia buni, că ăia răi râd şi aruncă amenda la coş”, a completat fostul prim ministru.

Citeşte şi: Recomandările Comisiei Europene pentru România: Să evite măsurile care ar pune în pericol sustenabilitatea fiscală