Cartea „Introducere în informatica socială” a apărut în anul 2000, la Editura de Vest din Timişoara, şi are trei autori: Cornel Giulvezan, Gabriela Zaporojan şi Sorin Grindeanu. Volumul se dorea a fi material pentru studenţii de la Universitatea de Vest, unde cei trei predau în calitate de lector, asistent, respectiv preparator.
Publicaţia „România liberă” a descoperit că mai multe pagini din cele aproape 160 ale volumului nu respectă regulile academice, fapt confirmat de trei cadre didactice universitare. Astfel, autorii cărţii au preluat mai multe paragrafe sau pagini, cuvânt cu cuvânt sau cu minime modificări, fără ghilimele şi fără a menţiona sursele în note de subsol sau fără a individualiza textele respective în vreun fel. Cele trei articole-sursă apar doar în bibliografia capitolelor.
Nicăieri în „Introducere în informatica socială” nu există o demarcaţie a contribuţiilor autorilor, pe capitole. Acum
Coordonatorul cărţii, conferenţiar universitar, Cornel Giulvezan, a declarat: „Da, poate fi considerat plagiat. Trebuia un mod de individualizare. A fost, probabil, o mare scăpare. Dacă doriţi un ţap ispăşitor, puneţi-mă pe mine, în calitate de coordonator. Cine să ştie că Grindeanu va ajunge premier? Eu veneam din industrie (la universitate – n.r.)”.
CITEŞTE ŞI: Premierul Grindeanu spune că nu îşi dă demisia: A fost important să văd ce vor colegii din PSD