Prima Doamnă a Americii, infectată cu Covid-19. Care este starea lui Jill Biden

Jill Biden a fost depistată pozitiv la testarea pentru Covid-19. Prima Doamnă a Statelor Unite ale Americii a efectuat un test luni seară, care a ieșit pozitiv, având și simptome ușoare. Și soțul său, Joe Biden, a fost testat la summitul G20, dar a ieșit negativ.

05 sept. 2023, 10:28
Prima Doamnă a Americii, infectată cu Covid-19. Care este starea lui Jill Biden
Prima Doamnă a Americii, infectată cu Covid-19. Care este starea lui Jill Biden

Jill Biden este infectată cu Covid-19. Prima Doamnă a efectuat un test luni seară, potrivit reprezentanților Casei Albe, care a ieșit pozitiv. La scurt timp, și Joe Biden a fost testat, dar în cazul lui rezultatul a fost negativ.

Citește și: Jill Biden, soția președintelui SUA, a fost operată. Ce diagnostic i-au pus medicii

Jill Biden, infectată cu Covid-19

Prima Doamnă, în vârstă de 72 de ani, se confruntă cu simptome ușoare ale bolii cauzate de virusul SARS-CoV-2, a declarat într-un comunicat reprezentantul lui Jill Biden, Elizabeth Alexander. În următoarea perioadă, soția președintelui american va rămâne în locuința ei din Rehoboth Beach, Delaware. Joe Biden a fost și el testat imediat, însă rezultatul a fost negativ în cazul acestuia. El urmează să mai fie testat în următoarea perioadă pentru ca situația să fie în permanență monitorizată.

„Președintele va fi supus unor teste săptămâna aceasta într-un ritm regulat. Doctorii vor monitoriza toate simptomele care ar putea să apară în cazul său”, a declarat secretarul de presă al Casei Albe, Karine Jean-Pierre, citată de CBS News.

Jill Biden e profesoară la Northern Virginia Community College. Săptămâna trecută, aceasta le-a spus elevilor de gimnaziu din Washington DC că urmează să înceapă să predea din nou cursuri săptămâna aceasta. Însă, având în vedere diagnosticul ei de Covid-19, Prima Doamnă „colaborează cu instituțiile pentru a se asigura că orele ei sunt acoperite de un înlocuitor”, a mai spus Elizabeth Alexander pentru CBS News. Jill Biden este prima soție a unui șef de stat al SUA care are un loc de muncă cu normă întreagă în timp ce locuiește la Casa Albă.

Prima Doamnă a SUA a fost testată pozitiv pentru coronavirus de două ori și în 2022. S-a întâmplat la începutul lunii august, apoi la finalul ei. Nici atunci nu a avut simptome severe.

Pe de altă parte, soțul său, Joe Biden, are un program încărcat în această perioadă. El este așteptat în India pe 7 septembrie pentru summitul liderilor Grupului celor 20 (G20), urmat de o vizită de o zi la Hanoi, Vietnam. Actualul lider de la Casa Albă a anunțat că va candida și în 2024 pentru un nou mandat. Joe Biden, care are 80 de ani, este cel mai în vârstă președinte care reintră într-o cursă electorală la Washington.

Citește și: VIDEO VIRAL Moment bizar în timpul discursului preşedintelui SUA. Jill Biden l-a sărutat pe buze pe soţul vicepreşedintei Kamala Harris