Primarul Timişoarei Nicolae Robu a fost audiat, marţi, în legătură cu construirea Incuboxx, o clădire de birouri. La ieşirea din sediul Poliţiei Timiş, acesta nu a vrut să dea declaraţii, spunând doar că „nu s-a început nicio urmărire penală”.
Potrivit unor surse, verificările în acest caz ar fi început după ce Flexic Automation, subcontractatul firmei Saiftim care a executat lucrarea, ar fi depus o plângere că nu şi-a primit banii de la firma constructoare, aflată în prezent în insolvenţă, şi care aparţine fostului ministru PSD Ovidiu Brânzan şi societăţii Bega Turism, firmă condusă de fraţii Emil şi Marius Cristescu.
Clădirea Incuboxx – incubatorul de afaceri – a fost construită cu policarbonat adus din Elveţia, are o sală de fitness, inclusiv un panou de căţărare, cantină şi zeci de spaţii pentru firme, fiind inaugurată în luna aprilie 2014. Lucrarea a fost executată cu suma de 17,7 milioane de lei, din care 7,2 milioane sunt bani europeni. Lucrările de construcţie a clădirii au început în anul 2012, înaintea alegerilor locale.
La sediul Poliției Timiș au ajuns, marţi, şi mai mulţi angajaţi ai Primăriei, între care Aurelia Junie – şefa Direcţiei de Dezvoltare, Culiţă Chiş – şeful Direcţiei Tehnice, Martin Staia – fostul şef al Direcţiei de Patrimoniu, Adrian Bere – şeful Direcţiei de Mediu, Sorin Ciurariu – fost arhitect şef al oraşului, Ciprian Cădariu – actualul arhitect şef, şi Mihai Costa – şeful Direcţiei Instituţii Şcolare Medicale Sportive şi Culturale. Aceştia au semnat recepţia lucrărilor de construcţie a clădirii de birouri Incuboxx.
Un procuror de la Parchetul de pe lângă Judectoria Timișoara a fost cel care l-a audiat pe Nicolae Robu într-un dosar în care este începută urmărirea penală in rem pentru abuz în serviciu.
CITEŞTE ŞI: Nicolae Robu candidează pentru un nou mandat de primar al Timişoarei