Primul caz de CORONAVIRUS confirmat în România. Victor Costache: Este purtător în perioada de incubaţie

Victor Costache a avut o primă reacţie după ce a fost confirmat primul caz de coronavirus în România. 

RomaniaTV.net
26 feb. 2020, 20:39
Primul caz de CORONAVIRUS confirmat în România. Victor Costache: Este purtător în perioada de incubaţie

S-a confirmat primul caz de coronavirus din România! Este vorba despre o persoană din Gorj, care a intrat în contact cu cetățeanul italian. De asemenea, se aşteaptă rezultatele analizelor pentru un al doilea posibil caz.

„Da, vă pot confirma oficial informația. Noi suntem în drum spre celula de criză mixtă Ministerul Sănătății – Ministerul Afacerilor Interne și vă ținem la curent. Este vorba despre un pacient din Gorj, una dintre persoanele aflate în contact cu cetățeanul italian despre care s-a vorbit zilele acestea. Nu știu exact în ce localitate, din câte știu este vorba despre o comună, dar vă dau mai multe detalii în curând. Ceea ce este important de știut este că persoana respectivă este complet asimptomatică, nu este vorba de cineva care prezintă simptomele bolii. A fost depistată în urma anchetei epidemiologice și s-au făcut testele care s-au pozitivat. Este purtător în perioada de incubație și îl vom deplasa evident cu izoleta la Matei Balș”, a declarat Victor Costache, în direct la B1 TV.

Un român care lucra pe nava de croazieră Diamond Princess este primul conaţional infectat cu coronavirus, anunţul fiind făcut încă de pe 13 februarie. În vârstă de 41 de ani, bărbatul este într-un spital din Japonia.

Informația privind infectarea cetățeanului român a fost confirmată de Ministerul de Externe de la Bucureşti, care a fost anunțat de autoritățile japoneze. Pacientul a solicitat în mod expres să nu fie făcute publice date privind identitatea sa. Este vorba de o persoană care lucra în restaurantul navei. Riscul să se îmbolnăvească era foarte mare, deoarece se află printre aceia care au intrat în contact cu mulți pasageri pe perioada carantinei.

Ulterior, un al doilea român de pe navă a fost anunţat ca fiind infectat cu coronavirus

 

Citeşte şi Primul caz CONFIRMAT de coronavirus în România: Este o persoană din Gorj. Suspiciuni într-un al doilea caz UPDATE