Judecătorul de cameră preliminară de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie va verifica, luni, începând cu ora 12.00, măsurile asiguratorii şi preventive din dosarul Rovineri-Turceni, în care Victor Ponta a fost trimis în judecată.
Judecătoarea Cristina Rotaru de la ICCJ, căreia i-a fost repartizat dosarul premierului Victor Ponta, a făcut vineri cerere de abținere pe motiv de incompatibilitate. Cererea sa a fost aprobată, urmând ca dosarul să fie repartizat aleatoriu altui judecător.
CINE ÎL VA JUDECA PE VICTOR PONTA
Judecătoarea Alina Ioana Ilie a fost desemnată pentru a judeca dosarul Turceni Rovinari, în care au fost trimişi în judecată premierul Victor Ponta şi senatorul Dan Şova, trimis joi în instanţă de DNA.
Alina Ioana Ilie a judecat dosar celebre. A făcut parte din Completul de 5 judecători (alături Livia Stanciu, Florentina Dragomir, Maricela Cobzariu, Sofica Dumitrascu) care l-a condamnat definitiv, în iunie 2012, pe Adrian Năstase, în dosarul Trofeul Calităţii, la doi ani de închisoare cu executare.
Totodata, aceasta a făcut parte din completele care i-au condamnat definitiv, în februarie 2013, pe Gigi Becali -3 ani de închisoare cu suspendare- în dosarul „Sechetrării hoţilor de maşini” şi pe Corneliu Iacobov, la 7 ani de închisoare, în dosarul „Rafo- Carom”.
Judecatoarea Ioana Alina Ilie a promovat la Curtea Supremă în decembrie 2011. Anterior a fost judecător la Curtea de Apel Bucureşti, Tribunalul Bucuresti, Judecătoria Sector 3 si Judecătoria Braşov, scrie adevarul.ro.
Premierul Victor Ponta a fost trimis în judecată de DNA în dosarul Turceni-Rovinari, alături de Dan Şova şi alte trei persoane. Dosarul va fi instrumentat de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.
PRIMA REACŢIE a lui Victor Ponta după ce a fost trimis în judecată de DNA. Atac dur la procuror
Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor conexe infracțiunilor de corupție au dispus trimiterea în judecată a lui Dan Şova, sub control judiciar, şi a premierului Victor Ponta, în stare de libertate, în dosarul Turceni – Rovinari. Alături de cei doi vor mai fi judecaţi Laurenţiu Dan Ciurel, Laurenţiu Graure şi Dumitru Cristea.
KLAUS IOHANNIS îi cere din nou DEMISIA lui Victor Ponta: „Imaginea României are mult de SUFERIT”
Premierul Victor Ponta a fost trimis în judecată pentru fapte pe care procurorii DNA susţin că le-a comis în perioada în care era avocat, ca reprezentant legal al Cabinetului Individual de Avocat „Ponta Victor-Viorel”. El este acuzat de procurori de fals în înscrisuri sub semnătură privată (17 infracțiuni), complicitate la evaziune fiscală, în formă continuată şi spălarea banilor.
Dan Şova, avocat coordonator al Societății Civile de Avocați „Șova și Asociații” şi în prezent senator, a fost pus sub acuzare pentru trei infracțiuni de complicitate la abuz în serviciu cu obținere de foloase necuvenite pentru altul, fals în înscrisuri sub semnătură privată (17 infracțiuni), evaziune fiscală în formă continuată şi spălare de bani.
În acelaşi dosar vor mai fi judecaţi Laurenţiu Ciurel, director general al SC Complexul Energetic Rovinari SA (C.E.R) la data faptelor (trei infracțiuni de abuz în serviciu, cu obținere de foloase necuvenite pentru altul, din care una în formă continuată), Dumitru Cristea, director general al Complexului Energetic Turceni (C.E.T) la data faptelor (cinci infracțiuni de abuz în serviciu, cu obținere de foloase necuvenite pentru altul, din care una în formă continuată), şi Laurenţiu Graure, director economic al Complexului Energetic Turceni (C.E.T) la data faptelor (abuz în serviciu cu obținere de foloase necuvenite pentru altul).
CITEŞTE ŞI: Premierul Victor Ponta are un nou dosar la DNA. Ce urmăresc procurorii