„(…) În baza competențelor ce îi revin (conform prevederilor art. 96 coroborat cu art. 280 — art. 282 din Legea Educației Naționale nr. 1/2011), conducerea Colegiului Național de Informatică „Tudor Vianu” din București va iniția cercetarea disciplinară a profesorului. Totodată, îi va pune în vedere adaptarea comportamentului și a dialogului pentru menținerea unei relații deschise cu elevii, dar ferme, care să nu lase loc la interpretări și/ sau derapaje comportamentale și/ sau emoționale”, precizează comunicatul.
Corpul de control al Ministerului Educației Naționale și Cercetării Științifice a recomandat Inspectoratului Școlar al Municipiului București monitorizarea activității profesorului de matematică, până la finalizarea semestrului în curs, și realizarea de rapoarte lunare privind modul de relaționare a acestuia cu elevii.
„Nu în ultimul rând, pentru eliminarea/ confirmarea suspiciunilor de evaluare subiectivă a elevilor, ISMB va constitui o comisie având ca obiectiv reevaluarea tezelor de matematică la clasele a X-a A și a X-a C, pentru anul școlar 2015 — 2016”, se mai arată în comunicat.
Rezultatul anchetei de la Colegiul „Tudor Vianu”. IŞMB: „A fost o glumă a profesorului”
Potrivit sursei citate, Corpul de control al Ministerului Educației a finalizat ancheta realizată la Colegiul Național de Informatică „Tudor Vianu” din București pentru verificarea aspectelor sesizate cu privire la comportamentul unui cadru didactic al liceului. Ancheta a vizat discuții cu profesorul în cauză, cu directorul colegiului, elevi, părinți și profesori, precum și cu consilierul școlar al unității de învățământ.
Concluziile cercetărilor, rezultate în urma discuțiilor, arată că incidentul reclamat este rezultatul înțelegerii eronate a unei glume făcute de cadrul didactic în cauză, se menționează în comunicat. Astfel, pe fondul unei atmosfere relaxate la clasă, profesorul a glumit cu elevii, stârnind o reacție imprevizibilă, care nu a putut fi controlată.
Presa a relatat că un profesor de matematică de la Colegiul „Tudor Vianu” și-ar fi umilit elevii. Dascălul ar fi spus, în clasă, că îi dă un punct în plus la teză celui care îl roagă în genunchi. Unul dintre adolescenți ar fi făcut acest lucru, iar gestul a devenit public pe o rețea de socializare.