Legea finanţării partidelor: Contribuţiile ilegale la campania electorală nu vor mai putea fi confiscate

Deputatul PSD Florin Iordache a depus o serie de amendamente la un proiect de lege de modificare a Legii finanţării partidelor politice care, dacă vor fi aprobate, ar urma sa ducă la abrogarea articolului privind confiscarea sumelor provenite din contribuţii care depăşesc plafoanele legale pentru campaniile electorale.

RomaniaTV.net
07 apr. 2017, 16:59
Legea finanţării partidelor: Contribuţiile ilegale la campania electorală nu vor mai putea fi confiscate

În prezent Legea finanţării partidelor politice prevede confiscarea contribuţiilor care depăşesc plafoanele legale pentru campaniile electorale şi impune contravenienţilor să verse la buget sumele care au făcut obiectul contravenţiilor, indiferent că sunt venituri proprii, donaţii sau împrumuturi.

Amendamentul lui Iordache vizează iniţiativa legislativă a opt deputaţi ai minorităţilor naţionale prin care aceştia solicitau ca verificarea contribuţiilor pentru organizaţiilor minorităţilor să se facă doar în timpul campaniilor electorale şi strict în ce priveşte finanţarea campaniilor.

Proiectul a fost adoptat de către Senat şi a ajuns în dezbatere la Comisia juridică a Camerei Deputaţilor, prilej cu care Florin Iordache a depus o serie de amendamente care vizează nu doar finanţarea organizaţiilor minorităţilor naţionale, ci a tuturor partidelor politice, amendamentele fiind adoptate de către comisie.

Proiectul de lege a primit raport de admitere în forma amendată la propunerea lui Iordache şi urmează să intre în plenul Camerei Deputaţilor, care este for decizional.