„Mi-ar face mare plăcere să fiu considerată de către Augustin Lazăr amica domniei sale, dar nu suntem amici. Îl cunosc şi pe dânsul, cum cunosc zeci de alţi magistraţi. M-a convins exact ceea ce este Augustin Lazăr, o persoană cu o vechime neîntreruptă în Parchet de 34 de ani, are 18 ani funcţii de conducere. În aceste funcţii de conducere, de când legea în România prevede că se poate accede în funcţia de procuror general de Curte de Apel trebuie să dai un concurs… Eu cred că cineva care a ales să nu iasă la pensie după 25 de ani de vechime în magistratură şi a ales să mai dea examene este o persoană cu o determinare extraordinară pentru această profesie„, a spus Raluca Prună, întrebată dacă este prietenă cu Augustin Lazar, propus la şefia Parchetului General.
„M-a mai convins şi faptul că Augustin Lazăr era, la sfârşitul anului 2000, începutul anului 2001, şeful secţiei de urmărire penală din Parchetul General. În această calitate a reformat şi a creat acolo o structură care a fost precursorul şi al PNA şi al DIICOT. Cred că acesta este un lucru foarte bun, care arată că Lazăr are viziunea, determinarea şi autoritatea de a avea cea mai înaltă funcţie în Ministerul Public din România„, a mai adăugat aceasta.
Ministrul Justiţiei Raluca Prună a transmis Consiliului Superior al Magistraturii propunerea pentru numirea în funcţia de Procuror General al României a lui Augustin Lazăr, procuror general al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Alba.
Augustin Lazăr are o vechime în funcţia de procuror de 34 de ani, dintre care 18 ani în funcţii de conducere. Este procuror general al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia din anul 2013, calitate în care a coordonat şi instrumentat cauze complexe, una dintre acestea fiind urmărirea şi repatrierea tezaurelor sustrase din situl Sarmizegetusa Regia, în care a fost necesară cooperarea judiciară internaţională. Anterior, din anul 2001 până la finalul anului 2012 a ocupat funcţia de procuror general adjunct al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia.