PSD depune moţiunea de cenzură în august. Marcel Ciolacu: „E posibil să fie şi un premier tehnocrat”

Marcel Ciolacu, liderul interimar al PSD, a anunţat, vineri, la România TV că social-democraţii sunt hotărâţi să dărâme Guvernul PNL deoarece în luna august depun moţiunea de cenzură. Preşedintele Camerei Deputaţilor a afirmat că PSD ia în calcul inclusiv varianta unui premier tehnocrat "cu pregătire spre finanţe şi economic".

RomaniaTV.net
07 aug. 2020, 16:53
PSD depune moţiunea de cenzură în august. Marcel Ciolacu: „E posibil să fie şi un premier tehnocrat”

Ciolacu i-a explicat jurnalistei Cristinei Şincai faptul că PSD va organiza un congres pentru a alege o nouă conducere, înaintea alegerilor locale.

„Înainte de acest examen electoral, e normal să avem congres. Am venit cu o echipă nouă, oameni integri, profesionişti. O să pornim o reconstrucţie a PSD”, a declarat Marcel Ciolacu, în direct, la România TV.

Liderul interimar al PSD a afirmat că până la alegerile parlamentare social-democraţii vor veni cu o propunere de premier, fiind vorba despre un „un om cu înclinaţii economice”.

„Va fi un nume de premier pe care să ni-l asumăm mai multe formaţiuni politice. Este posibil să fie şi un tehnocrat, nu un membru de partid, cu pregătire spre finanţe şi economic.

Avem un milion de şomeri despre care nu mai vorbeşte nimeni. PNL schimbă temele importante ale României cu diferite bazaconii”, a spus liderul interimar al PSD.

Marcel Ciolacu a reamintit că PSD va depune în luna august moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Orban.

„Voi propune colegilor mei prelungirea sesiunii extraordinare pentru a depune moţiunea de cenzură. În acest moment PSD nu are singur majoritatea de a dărâma Guvernul Orban. Vom avea negocieri cu celelalte formaţiuni din Parlament”, a conchis Ciolacu.

Sorin Grindeanu revine în politică. Fostul premier candidează la Congresul PSD în echipa lui Marcel Ciolacu