La vârsta de 17 ani, ea se va căsători cu viceguvernatorul Erevanului, care avea o vârstă mult mai înaintată față de a sa, scrie efemeride.ro. Căsătoria va dura trei luni. Este liberă și aventura vieții sale poate să înceapă. În următorii 30 de ani, va face înconjurul lumii de trei ori.
În anul 1851, când Blavatsky avea 20 de ani, îl întâlnește la Londra, pe Hindu El Moria, care o sfătuiește să meargă în Tibet.
Citeşte şi Cum arată o zi obişnuită din viaţa lui Dalai Lama: Se trezeşte ZILNIC la ora 3 dimineaţa
Reușește să ajungă în Tibet, zonă care în acea perioadă era interzisă europenilor și mai ales femeilor.
Timp de șapte ani, Blavatsky va rămâne în Tibet, timp în care va învăța toate practicile ezoterice budhiste. Este unica femeie care va fi în preajma preoților tibetani, de la care va învăța arta levitației.
Buddhiștii susțin că, omul poate zbura. Yoghinii, fakirii, magicienii din Tibet, cunosc secretele levitației.
Sunt martori, printre care și Blavatsky, care susțin că, preoții tibetani levitează, la o înălțime de 90 de centimetri față de sol.
Există texte budhiste, scrise în anul 526 e.n., în care sunt descrise levitațiile lui Zen, fondatorul budismului. Buddha a practicat levitația, putând să rămână suspendat în aer, timp de câteva ore.
Levitația este practicată și în zilele noastre, mai ales în Tibet și India.
Există numeroase texte ale cercetătorilor europeni și americani, care au făcut vizite în Tibet și descriu levitația preoților tibetani, numiți lamas.
Aceștia pot levita ore în șir, în poziția lotus. În Europa, Sfânta Tereza a levitat, în anul 1565, în fața a 230 de preoți catolici. Ea a descris levitația ca fiind un fenomen care se produce brusc, și în timpul căreia era conștientă.
Citeşte şi MISTER TOTAL. Ce s-a descoperit pe „pământul sfânt” din Tibet
În Italia este celebru cazul lui Deza Josef, 1603-1663, care a levitat în fața papei Urban al VIII -lea.
Cronicile rusești vorbesc despre o persoană numită Vasile care levita deasupra râului Moscova. Daniel Dewm este persoana cea mai cunoscută, care a levitat în secolul al XIX-lea. Timp de 40 de ani, el a oferit spectacole de levitație, în fața a zeci de mii de spectatori.
În timpul levitației el era în stare de inconștiență. Marc Twain și Napoleon al III-lea au fost martori la spectacolele de levitație. În anul 1934, yoghinul Maurice Wilson a încercat să leviteze deasupra Everestului. Un an mai târziu, corpul său a fost descoperit la o altitudine de 8000 de metri, aproape de vârful Everest.
Sunt cercetători care au emis ipoteza că, levitația se datorează biogravitației. Biogravitația se formează ca urmare a undelor transmise de creier. Se crează un câmp bioenergetic, generat de creierul uman, care produce fenomenul de levitație.