Putin ştia de la început că ancheta lui Robert Mueller va „albi” acuzaţiile de „complicitate” cu Moscova

Vladimir Putin a declarat, marți, că a ştiut "de la început" că ancheta a procurorului special, Robert Mueller, va înlătura acuzațiile de complicitate ale lui Donald Trump cu Moscova, precizând  că Rusia, în această perioadă era „pregătită“ pentru a relua dialogul.

RomaniaTV.net
09 apr. 2019, 20:26
Putin ştia de la început că ancheta lui Robert Mueller va „albi” acuzaţiile de „complicitate” cu Moscova

„Noi am ştiut de la bun început că ancheta lui Mueller nu va găsi nimic şi nimeni nu ştie asta mai bine decât noi”, a declarat preşedintele rus Vladimir Putin cu ocazia unui forum desfăşurat la Sankt Petersburg. „Pentru noi era clar că ancheta se va termina, practic, fără rezultate negative „, a mai spus el.

Aceasta a fost prima reacție a liderului de la Kremlin referitor la raportul investigaţiilor în cazul acestei anchete, a fost concluzia publicată de către Ministerul Justiției american.

„Rusia nu s-a amestecat în alegerile din SUA” şi nu a existat niciun conflict privind interesele celor două ţări,  a insistat preşedintele Putin, potrivit presei .

„Eu şi domnul Trump nu ne cunoşteam. Într-adevăr, el a venit la Moscova, dar în calitate de om de afaceri, ceea ce nu a fost un eveniment pentru noi”, a continuat liderul de la Kremlin. „Este nebunie curată ce vizează publicul şi este astfel manipulat într-o luptă politică internă, a Statelor Unite.

Ancheta asupra ingerinţelor Rusiei în politica electorală a SUA a durat 22 de luni. Investigaţia a împiedicat orice încercare de apropiere a Moscovei de Washington.

„Eu nu îl apăr pe domnul Trump, am avut multe neînţelegeri”, a mai spus liderul de la Kremlin, amintind de sancţiunile americane împotriva Rusiei. „Dar dacă un dialog complet, pe picior de egalitate este relansat între SUA şi Rusia, noi vom fi bucuroşi. Suntem pregătiţi”.

Ministrul Justiţiei, Bill Barr a confirmat că „va fi în măsură” de a face public dosarul procurorului special Robert Mueller privind eventuale ingerinţe ale Rusiei în campania electorală din SUA, într-o săptămână.

Raportul lui Mueller are nu mai puţin de 400 de pagini. Procurorul Mueller a ajuns la concluzia că nu au existat dovezi concrete privind eventuale ingerinţe ale Rusiei în campania prezidenţială a lui Donald Trump.

În urma acestor concluzii, preşedintele Trump a strigat „victorie” şi s-a declarat totalmente exonerat de orice acuzaţii. Însă opoziţia democrată cere publicarea integrală a anchetei, asupra căreia planează îndoieli privind o „îndulcire” a concluziilor investigaţiilor.