Raluca Turcan atacă PSD: „Şi-au scos liderul din puşcărie la televizor ca să-şi susţină discursul de atac la adresa guvernului”

Guvernul Orbana lansat miercuri, în prezenţa preşedintelui Iohannis, planul de relansare economică "Reclădim România". Documentul prevede măsuri pentru companii, pentru sprijinirea angajaților și a persoanelor vulnerabile, dar sunt prevăzute şi construcții de autostrăzi, spitale, grădinițe şi campusuri școlare.

RomaniaTV.net
01 iul. 2020, 16:23
Raluca Turcan atacă PSD: „Şi-au scos liderul din puşcărie la televizor ca să-şi susţină discursul de atac la adresa guvernului”

Vicepremierul Raluca Turcan a spus în discursul de miercuri seara că social democrații „și-au scos liderul din pușcărie” pentru a ataca măsurile Guvernului și ale președintelui Klaus Iohannis, făcând referire la interviul pe care fostul preşedinte al PSD, Liviu Dragnea, l-a acordat din închisoare postului Realitatea Plus.

„Da, este adevărat și o s-o spunem cu mâna pe inimă: nu ne-am peocupat să scăpăm oamenii din pușcării și nici nu ne-au preocupat interesele oamenilor certați cu legea. Am pus oamenii pe primul loc, oamenii corecți și muncitori din România. Acest lucru a deranjat competitiorii politici și sunt atât de neadecvați în a ataca în permanență acest guvern încât au ajuns să își scoată liderul din pușcărie la televizor să își susțină discursul public de atac la adresa guvernului și a președintelui României”, a spus vicepremierul.

Raluca Turcan a prezentat și o serie de măsuri luate pentru susținerea economiei și a angajaților afectați de pandemie.

„Guvernul plătește acum 3,35 miliarde de lei pentru întoarcerea la lucru a circa 750.000 de angajați prin acopereirea la 41.5% din salariul de bază brut. Guvernul susține 50% din salariu, dar nu mai mult de 2.500 de lei brut, pentru angajarea persoanelor de peste 50 de ani concediate pe perioada crizei, a stării de urgență și a stării de alertă, a tinerilor între 16 și 29 de ani, înregistrați ca șomeri și a românilor întorși în țară și cărora le-au încetat contractele de muncă în mod abuziv”, a spus liderul liberal.

Citeşte şi: Iohannis: „Guvernul m-a asigurat că se vor finaliza în anii următori marile proiecte de infrastructură”